Huawei Watch GT Runner akıllı saat incelemesi

YOUTUBE YAZI KALIBI Kurtarildisl

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Watch GT Runner, günün önemli bölümünü hareket halinde geçirenler ve bu esnada hem veri takibi yapmak hem de dijital dünyaya bağlı kalmak isteyenler için ideal bir akıllı saat.

Huawei Watch GT Runner, gri ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğiyle teknoloji severlere sunuluyor. Biz, özellikle gri rengi beğendiğimizi söylemeliyiz. Zira bu üründe sarı renkli motiflere de yer verilerek daha dinamik, daha sportif bir görünüm ortaya çıkarılmış.

Günlerce deneyimlediğimiz siyah renkli model de farklı giyim tarzlarınıza uyum sağlayabilecek özellikte. Saat çerçevesinin üzerindeki minik detaylardan fiziksel tuşların tasarımlarına, kayış üzerindeki Huawei Watch ibaresine kadar “ince işçilik” olarak nitelendirebileceğimiz detaylar var.

Watch GT Runner, kayışlar hariç olarak 38.5 gram ağırlıkta. Kayışlar, silikon malzeme kullanılarak hazırlanmış ve bilekte rahatsızlık uyandırmıyor. Kutuda bir adet yedek kayış geldiğini de belirtelim.

Dairesel tasarımda, büyük bir ekranı bulunan saat, 11mm kalınlıkta. Kasa boyutu ise, 46mm. Gerek iç gerekse de dış mekân kullanımlarında, ekrandaki detayları rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Saatimiz, 5ATM suya dayanıklı olarak geliyor. Yani 50 metre derinliğe kadar bir dayanıklılık seviyesi var. Havuzda ya da denizde yüzerken, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zaten bu yönde egzersiz modları da mevcut.

Huawei Watch GT Runner akıllı saat incelemesi

Watch GT Runner, 1.43 inç değerde Amoled ekrana sahip

466 x 466 HD çözünürlük sunan ekran, dış mekân kullanımlarında yeterli düzeyde parlaklık seviyesi de sunabiliyor.

Tahmin edebileceğiniz üzere, dokunmatik bir ekran bu ve yumuşak kullanım deneyimleri sunabiliyor. Saat çerçevesinin sağ yan tarafında yer alan iki adet fiziksel tuş ise, kolay kullanımı mümkün kılıyor.

Üstteki tuş ile hem saati uyandırabiliyor hem de özellikler ve uygulamaların olduğu menüye adım atabiliyoruz. Bu tuş, aynı zamanda döndürülebiliyor da. Bu sayede seçenekler arasında hızlıca geçişler yapabiliyoruz.

Alt tarafta ye alan fiziksel tuş ise, bir kısayol tuşu olarak kullanılabiliyor. Sevdiğiniz özelliği ya da uygulamayı bu tuşa atayabiliyor ve böylece tek seferde erişim sağlayabiliyorsunuz.

Watch GT Runner’ın kullanımı basit bir arayüzü var

Izgara ya da liste olarak kullanabilirsiniz. Izgara seçeneğini tercih ettiğinizde, uygulama ve özellikler ufak simgeler olarak karşınıza çıkıyor. Logoları sağ yan üst kısımdaki fiziksel tuşu çevirerek büyütebiliyor ve küçültebiliyorsunuz. Huawei zaten bu seçenekleri uzun süredir sunuyor.

Saat, Huawei’nin hazırladığı güncel Harmony OS işletim sistemiyle geliyor ve hem Android hem de İOS işletim sistemli telefonlarla uyumlu çalışıyor.
Saati tüm özellikleriyle aktif olarak kullanabilmek için akıllı telefonunuza Huawei’nin Sağlık uygulamasını kurmanızı öneriyoruz. Bu uygulamanın güncel sürümünü Huawei App Gallery üzerinden indirebilirsiniz. Sonrasında bir profil oluşturuyor ve tüm verilerinizi bu uygulama üzerinden detaylıca takip edebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT Runner akıllı saat incelemesi

Huawei Watch GT Runner, bünyesinde pek çok spor modunu barındırıyor

Bunların yanı sıra, kalp ritmizini takip edebiliyor, kandaki oksijen oranını kontrol edebiliyor, stres seviyenizi öğrenebiliyor, uyku kalitenizi öğrenebiliyorsunuz. Tabii tüm bunları ve daha detaylı bilgileri de Huawei Sağlık uygulaması üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Ürün, bünyesinde pek çok gelişmiş sensöre sahip ve bu sayede büyük ölçüde doğru bilgiler sunabiliyor. Yine de, bu ürünün tıbbi bir cihaz olmadığını hatırlatalım.

İsterseniz spor modlarına göz atalım biraz…

Koşu, yürüyüş, yüzme, ip atlama, kayak ve bisiklet gibi pek çok seçenek sunuluyor. Bazı egzersizler, açık ve kapalı alan olarak ayrılmış durumda ve ayrı ayrı detaylı veriler tutuluyor. Egzersizler için İngilizce sesli bilgilendirici anonslar da alıyorsunuz.

Ürün, özellikle koşu tutkunları için detaylı veri takibi yapabiliyor. Huawei, ürünün giriş seviyesi koşuculardan profesyonel koşuculara kadar pek çok kullanıcı için ideal sonuçlar verebildiğini belirtiyor. Yapay zekâ desteği sayesinde maksimum veri elde edebilirsiniz.

Ayrıca cihazın üzerinde çift GPS anteni ile maksimum konum doğruluğu özelliği de var. Böylece kat ettiğiniz parkurları daha sonra telefondaki uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Saatin üçüncü parti uygulama desteği bulunduğunu da belirtelim. Huawei AppGallery üzerinden pek çok uygulamayı saatinize indirebilir ve kullanabilirsiniz. Saatin 4GB’lık depolama alanı olduğunu da söylememiz gerek.

Huawei Watch GT Runner, pek çok farklı saat yüzüne sahip

İster klasik, isterseniz sportif, isterseniz de renkli seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Saat ekranını her zaman açık bırakma özelliğini aktifleştirdiğinizde, saat ve tarih bilgileriniz düşük güç tükerimi karşılığında sürekli görebiliyorsunuz da.

Peki bu saatle başka neler yapabilirsiniz?

Örneğin…

Saatin üzerinde dahili hoparlör ve mikrofon sistemi mevcut. Böylece, telefonunuza bir arama geldiğinde, saatiniz üzerinden de yanıtlayabilir ya da önceden hazırlanmış hazır mesaj metinleri gönderebilirsiniz.

Saatin hoparlör ve mikrofon kalitesi, iç mekân kullanımlarında gayet yeterli. Böylece çoğu kez telefonunuza başvurmadan da görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Öte yandan, saat üzerinden müzik dinleyebilir, telefonunuzdaki müzik kütüphanenizi kontrol edebilirsiniz. Diyelim ki o esnada Spotify listeniz aktif ise, saat ekranı üzerinden de listedeki şarkılar arasında geçişler yapabiliyor, ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz.

Hava durumu, telefonumu bul, bildirimler ve alarm gibi özellikler de üründe yer alan özellikler arasında.

Huawei Watch GT Runner akıllı saat incelemesi

Ürün, 451mAh pile sahip ve beraberinde gelen USB şarj pediyle kolaylıkla şarj edilebiliyor

Huawei, ürünün tipik kullanımda tek şarj ile 2 haftaya kadar kullanım sunabildiğini ifade ediyor. Biz ise, tek şarj ile gündelik kullanımda 10 günlük deneyim elde edebildik. Bu süreçte…

Saat ile telefon arasında günde birkaç kez bağlantı kurarak veri senkronizasyonu gerçekleştirdik.

Otomatik egzersiz algılama modu açıktı, ki bu modu yürüyüş, koşu, eliptik bisiklet ve kürek egzersizleri destekliyor.

Nadir de olsa telefon üzerindeki müzik kütüphanesini saat üzerinden kontrol ettiğimiz anlar oldu ve birkaç kez de sesli telefon görüşmeleri gerçekleştirdik.

Genellikle tercih ettiğimiz egzersizler, koşu ve yürüyüş idi, ki özellikle sabah ve akşam yaklaşık birer saat olmak üzere yürüyüşü tercih ettik. Malum, İstanbul trafiğini göz önüne alınca, bazen bu tip durumları fırsata çevirerek egzersiz yapmak iyi oluyor.

Deneyimlerimiz esnasında saatin her zaman açık ekran özelliği de kapalıydı.

Tabii her kullanıcının tercihleri doğrultusunda pil ömründe farklı sonuçların ortaya çıkması normal olacaktır.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Buds 3 kablosuz kulaklık incelemesi