Huawei Watch GT 3 SE akıllı saat: Sportif görüntüsüne önem verenler için!

uhrtyhtr

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Watch GT 3 SE akıllı saat ile karşınızdayız. Başta belirtmekte yarar var ki bu ürün, iki detayıyla ön plana çıkıyor. Birincisi, zengin detaylara sahip sportif bir tasarımı var. İkincisi de, 11mm kalınlıktaki saat gövdesi, yalnızca 35,6 gram ağırlıkta. Yani hem şık hem de hafif. Tam da spor tutkunlarının istediği gibi.

Günümüzde hala şu soruyla karşılaşabiliyoruz. Bir akıllı bileklik mi, yoksa bir akıllı saat mi almalıyım? Akıllı bileklikler, genellikle tasarım tarafında saatlere kıyasla daha iddiasız, özellikler tarafında da daha mütevazi cihazlardır. Cazip tarafı ise, bu ürünler genelde akıllı saatlere kıyasla daha uygun fiyatlarda bulunabilir.

Akıllı saatler ise, hem tasarım hem de özellikler tarafında zengin detaylar sunabilir. 100’den fazla egzersiz modu, mesajlara hızlı cevaplar verebilme, gelen telefon aramalarını yönetebilme ve sağlık tarafına yönelik diğer adımlar gibi…

Watch GT 3 SE’yi yaklaşık 1 haftadır deneyimliyorum. Ürünü kutudan ilk çıkardığımda, kullanılan renkler ve saat gövdesi üzerindeki irili ufaklı tasarım detayları dikkatimi çekti. Cihaz, güçlendirilmiş polimer fiber gövdeye sahip. Tamamlayıcı nitelikte hazırlanan kayışlar da önemli. Hani bazı kullanıcılar, özellikle uyurken saati kolundak çıkarmak ister, çünkü tasarım detayları sebebiyle bileğinde rahatsızlık hissedebilir. Açıkçası Huawei’nin bu ürününde herhangi bir sorunla karşılaşmadım, hatta zaman zaman saatin bileğimde olduğunu dahi unuttum.

Bu arada, isterseniz kayışları rahatlıkla çıkarıp değiştirebilirsiniz.

Huawei Watch GT 3 SE akıllı saat: Sportif görüntüsüne önem verenler için!

Huawei Watch GT 3 SE, 1.43 inç değerde Amoled ekrana sahip

466×466 çözünürlük sunan ekran, zengin renkler ve yeterli parlaklık düzeyi sunabiliyor. Özellikle dış mekânda, güneş altındaki kullanımlarda zorlanmıyorsunuz.

Ekranın etrafını saran ve hafif dışa doğru çıkıntılı tasarlanan dairesel çerçeve ise, ekranın yan taraflarının istenmeyen bir sürtünme sonucunda hasar almasının önüne geçebiliyor, koruyucu bir duvar etkisi oluşturuyor. Öte yandan, ekranımızda Gorilla Glass korumasının tercih edildiğini de ek not olarak belirtelim.

Dokunmatik ekran, nemli parmaklarla da kullanılabiliyor. Bu önemli, zira spor yaparken terlemeniz büyük olasılık ve bu esnada saati zorluk yaşamadan kullanabilmeniz gerekiyor. Saatimiz, 5ATM suya dayanıklı yapıda.

Ürünümüzün sağ yan tarafında iki tane fiziksel tuş mevcut. Üstteki tuş, hem uyandırma hem de menülere erişimde işimize yarıyor. Alttaki tuşu ise, kısayol tuşu olarak istediğiniz özelliğe atayabiliyor ve tek basım ile oraya erişebiliyorsunuz.

Saatimizin ekranını sağdan sola doğru kaydırdığımızda, gerçek zamanlı kalp atış hızı, kandaki oksijen oranı ölçümü, günlük adım miktarı ve yakılan kalori, hava durumu bilgileri ve uyku takibi gibi detayları görebiliyoruz.

Ana ekrandayken aşağıdan yukarıya doğru kaydırdığımızda, telefonumuza gelen son bildirimleri ve mesajları görebiliyoruz. Hatta SMS, WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger ve Instagram gibi uygulamalarda, gelen mesajlara saatteki hazır mesajlardan seçimler yaparak hızlı cevaplar gönderebiliyorsunuz.

Ana ekrandayken üstten aşağıya doğru kaydırdığımızda ise, yine işe yarar pek çok detayla karşılaşıyoruz.

Peki bu saat üzerinden telefon aramaları yapabilir miyiz?

Eğer saatiniz Bluetooth aracılığıyla telefonunuzla bağlantılı ise evet, hem gelen aramaları cevaplayabilir hem de saat üzerinden seçim yaparak aramalar gerçekleştirebilirsiniz. İç mekân kullanımlarında, ses kalitesinin güzel olduğunu söyleyelim. Diyelim ki evinizdesiniz ve kanepede uzanıyorsunuz. Telefonunuz da masa üzerinde ve arada birkaç metre mesafe var. Bir arama geldiğinde, yerinizden kalkmadan, rahatınızı bozmadan saat yardımıyla konuşabiliyorsunuz.

Gelelim sağlık fonksiyonları tarafına…

Huawei Watch GT 3 SE saatimizde, Huawei TrueSeen,TruSleep ve TruRelax gibi teknolojiler kullanılıyor. Böylelikle 7/24 kalp atışlarınız izleniyor, eğer ritmde olumsuz bir durum olursa, size uyarı veriliyor.

Bir günde kaç saat uyudunuz, bunun ne kadarı hafif, ne kadarı derin uyku, bu tip detayları da saatiniz aracılığıyla takip edebiliyor, detaylı sonuçları ve önerileri telefonunuzdaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yine saatiniz ile stres yönetimi ve nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Bu tip detaylar da özellikle gün içindeki stresli iş ve okul süreçlerinizde kendinizi daha iyi hissetmeniz için size yardımcı olabilir.

Unutmadan, bu saatin tıbbi bir ürün olmadığını ve tıbbi yardım için bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerektiğini belirtelim.

Huawei Watch GT 3 SE akıllı saat: Sportif görüntüsüne önem verenler için!

Huawei Watch GT 3 SE akıllı saat bünyesinde 100’den fazla egzersiz modu bulunuyor. Bu, spor tutkunlarını tatmin edebilecek bir detay.

Yürüyüş, koşu, kayak, yüzme, bisiklet ve kürek makinesi dahil aklınıza gelebilecek hemen her egzersiz modu bu üründe mevcut. Cihaz, egzersiz esnasındayken kondüsyonunuz hakkında da size bilgi verebiliyor ve örneğin eğer dinlenmeniz gerekiyorsa, bunu hemen size bildiriyor.

Cihaz, yürüyüş, koşu, eliptik bisiklet ve kürek egzersizlerini otomatik olarak algılıyor ve otomatik kayıt tutuyor. Bunun için bu özelliği ayarlardan aktifleştirmeniz gerekli.

Biraz da saat kadranlarından bahsedelim. Ana ekrandayken bir süre basılı tutarsanız, değişik kadran seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Tabii Sağlık uygulaması üzerinden daha fazla kadrana erişim sağlamak da mümkün.

Peki ya yüklenebilir uygulama desteği var mı derseniz, evet var. Huawei uygulama mağazasına giderek, pek çok üçüncü parti uygulamaya erişim sağlayabilir ve indirebilirsiniz.
Favori uygulamamız ise, ki zaten yüklü olarak geliyor, Petal Maps harita uygulaması. Saat ile telefonunuz bağlantıdayken, saat ekranı üzerinden talimatları takip edebiliyorsunuz. İki elinizin de direksiyonda olduğunu düşünün. Gözünüzü yoldan neredeyse hiç ayırmadan, telefon ekranına bakmak yerine hemen bileğinizdeki ekrandan takip edebiliyorsunuz.

Saatimiz, GPS ve Glonass da dahil popüler sistemleri destekliyor. Bu, daha doğru konum bilgilendirmesi için önemli, özellikle de açık hava deneyimlerinde.

Huawei Watch GT 3 SE, 451mAh pil değerine sahip. Böylelikle tek şarj ile yoğun kullanımda 1 haftayı, tipik kullanımda da 2 haftayı çıkarabiliyorsunuz. Önreğin ben, tipik kullanım tercih ediyorum ve 1 hafta geride kalmak üzere. Hâlâ %60 seviyesinde pil değerine sahibim.
Saatin şarj edilebilirlik tarafında güzel bir detayı ise, kablosuz şarj desteğine de sahip. Eğer bu özellikli bir Huawei telefonunuz varsa, saatinizi kolayca şarj edebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse Huawei Watch GT 3 SE, sportif görünümü ve hafif tasarımıyla ön plana çıkıyor. Spor severlerin ihtiyaç duyduğu pek çok özelliğe sahip. Ayrıca, sesli asistan kullanımı, müzik çalma ve akıllı telefonunuzun kamerası için uzaktan deklanşör gibi işe yarar özelliklere de sahip. Yakın zamanda gelmesi beklenen güncellemeyle yeni özelliklerin yolda olduğunu da ekleyelim.

Grafit siyahı ve yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunulan ürün, avantajlı tekliflerle Huawei Türkiye’nin resmi websitesinde sizi bekliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon