Huawei Trump sonrası yasaklar için düğmeye bastı

Huawei ile çalışmak

ABD’de seçimleri kaybeden Trump Huawei için de umut kaynağı oldu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, bir süredir ABD hükümetinin dayattığı ambargolara karşı ayakta durmaya çalışıyor. Burada ambargo dediğimizde aklınıza sadece Google servisleri vs. gelmesin. Huawei genele baktığımızda dev bir telekomünikasyon şirketi. Doğal olarak bu şirketin 5G tarafında devasa yatırımları bulunuyor. Hatta pek çok ülkenin alt yapısı bizzat Huawei tarafından kuruluyordu.

Kuruluyordu diyoruz çünkü ABD’nin dayatması sonrasında pek çok ülke Çinli şirket ile olan sözleşmesini fesih etme kararı almıştı. Nitekim İngiltere de bu ülkeler arasında bulunuyordu. Fakat Trump’ın seçimleri kaybetmesinin ardından Huawei 5G tarafında sözleşmeleri iptal eden ülkelerle tekrardan temasa geçme kararı aldı.

Huawei Trump gidince umutlandı

Geçtiğimiz günlerde Huawei’nin yetkili isimleri Trump’ın seçimi kaybetmesi ile ilgili bazı söylemlerde bulunmuştu. Bu söylemlerde yeni ABD hükümetinin gelmesiyle birlikte bazı ambargoların gözden geçirilebileceğinin sinyali verilmişti. 

Bilindiği üzere Biden hükümeti yeni yıl ile birlikte göreve başlayacak. Dolayısıyla 2021 Huawei için çok daha iyi bir yıl olabilir. Elbette bu şimdilik bizim ön görümüz. Zira Biden hükümetinin de Trump’ın ambargolarını devam ettirme ihtimali bulunuyor. Bunun için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Eğer Huawei üzerindeki ambargo kaldırılırsa, Google servislerinin Huawei ve Honor cihazlara gelmesinin de önü açılmış olacak. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

Galaxy S10 için OneUI ertelendi