Huawei 5G konusunda umduğunu bulamadı

Huawei Enjoy 20e

Trupm’ın seçimi kaybetmesiyle umutlanan Huawei ne yazık ki 5G konusunda umduğunu bulamadı. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei telekomünikasyon sektöründe de önemli işlere imza atıyor. Çinli üretici hali hazırda pek çok ülkenin 5G alt yapısını hazırlamakla meşgul. Hatta bu ülkeler arasında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan İngiltere de bulunuyordu.

Fakat Trump’ın baskıları sonrasında İngiltere de dahil olmak üzere pek çok isim Huawei ile olan anlaşmalarını feshetmişti.

Trump’ın seçimi kaybetmesinin ardından Huawei bazı ülkelerin bu fesih işleminden geri dönmeleri konusunda umutlandı. Fakat İngiltere Çinli üreticinin bu umutlarını alevlenmeden söndürdü.

Huawei 5G tarafında şansını zorluyor

Hali hazırda Çinli üreticinin pek çok ülke ile olan anlaşması devam ediyor. Fakat İngiltere gibi köklü ülkeler Huawei’nin prestiji açısından da çok önemli. Lakin İngiltere tarafından yapılan açıklamada Huawei ekipmanlarının önümüzdeki 2 yıl içerisinde toplanacağı belirtildi. Eğer Huawei bu ekipmanları 2027 yılına kadar toplamazsa, İngiliz hükümeti ekipmanlara el koyacak.

Görünen o ki Trump seçimi kaybetmiş olsa da Huawei’nin şansı hala dönmüş değil. Eğer durum bu şekilde devam ederse Çinli üreticiyi daha da zor günler bekliyor.

Elbette şimdilik beklemedeyiz. Geleceğin neleri değiştireceğini söylemek güç. Fakat kısa bir süre önce Huawei’nin yan kuruluşu olan Honor’ı elden çıkardığını da hatırlatmak gerekiyor.

Galaxy S21 yeni renkleri ile göründü