Huawei P50 Pro modelinde kullanılacak yonga belli oldu

Huawei P40 Pro

Huawei yeni amiral gemisi modelinde kullanacağı işlemciyi belirledi. İşte Huawei P50 Pro modelinde kullanılacak olan yonga seti.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei şu aralar ciddi anlamda zor günler geçiriyor. Kısa süre önce yan kuruluşlarından biri olan Honor’ı satmak zorunda kalan Çinli üretici, önümüzdeki dönemde satışa çıkaracağı yeni akıllı telefon modellerinde hangi yongaları kullanacağı konusunda da kararsız.

Bilindiği üzere Huawei kendi yongalarını geliştiren bir üretici. Fakat geliştirdiği bu yongaları üretecek bir dökümhaneye sahip değil. Çinli şirket diğer yonga seti üreticileri gibi uzun süredir TSMC ile çalışıyordu. Fakat TSMC Huawei’den şipariş almayı durduracağını açıklamıştı. Bu açıklamanın akabinde Huawei de kendisine yeni bir yonga seti üreticisi bakmaya başladı.

Huawei p50 pro

Huawei P50 Pro Kirin 9000 ile gelecek

Çinli üretici TSMC’ye son olarak Mate 40 Pro modelinde kullandığı Kirin 9000 yongalarını ürettirmişti. Görünen o ki bu yongalarda mevcut bir stok sıkıntısı bulunmuyor. Zira Huawei yeni P serisi cihazlarında da bu yonga setlerini kullanmayı planlıyor. Sonrasında Huawei’nin ne yapacağı ise merak konusu.

Son dönemde Huawei’nin yonga seti için bazı üreticilerle temasta olduğu iddia edilmişti. Zaten Huawei’nin çok bir seçim şansı da bulunmuyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemde Çinli şirket yonga seti için Qualcomm ya da MediaTek ile anlaşacaktır. Zaten sektördeki pek çok üretici de işleyişi bu şekilde devam ettiriyor.

Xiaomi Mi 10 Pro için Android 11 çıktı