Huawei P30 için EMUI 11 testleri başlıyor

Huawei P30 için EMUI 11

Huawei P30 için EMUI 11 testlerinin başlayacağı açıklandı. Bu testlerin kısa süre içerisinde tamamlanıp nihai sürümün yayınlanması bekleniyor.

Huawei’nin resmi raporlarına göre, EMUI 11 genel beta sürümü artık Huawei P30 ve P30 Pro için çok yakında başlayacak. Şirket, bu akıllı telefonları geçen yıl nisan ayında kutudan çıkar çıkmaz Android 9.0 (Pie) ile resmen piyasaya sürdü. O zamandan beri Android 10 güncellemesini aldı. Şimdi ise Huawei P30 için EMUI 11 tabanlı Android 11 zamanı.

Bu akıllı telefonlar, EMUI 11’in getirdiği tüm normal özelliklere sahip olacak. Güncellemeyi almak için Huawei Pollen Uygulamasına gidin ve kaydolmak için açık betaya tıklayın. Ancak beta sürümüne kaydolmadan önce cihazınızın şu anda en son sürümde olduğundan emin olun.

EMUI 11 üç temel üzerine inşa edilmiştir: gizlilik, güvenlik ve kullanıcı deneyimini geliştirme. Geliştiriciler, Her Zaman Açık Ekran özelliğini yeni temalar ve ayarlarla güncelledi. Artık ekranın merkezine odaklanan arayüzü yeniden tasarladı, ses, tasarım ve doğal hareketler ekledi.

Xiaomi Redmi 9 Power için geri sayım başladı

EMUI11’deki en dikkate değer değişikliklerden biri, çoklu pencere ve bölünmüş ekran özelliği oluyor. Uygulamanın açılır penceresi “Akıllı Çoklu Pencere” doğru zamanda simge durumuna küçültülebiliyor. Fonksiyonu başlatmanıza izin veren özel bir hareket de vardır. Pencerenin kendisi rastgele bir şekle sahip ve kullanıcı boyutunu ayarlayabiliyor.

Güvenliğe önem verenler için, uygulama izni özelliği hoş bir özellik haline geldi. Artık arka plandaki uygulamanın kamera veya mikrofona erişimi yok. Burada güvenlik de çok önemlidir.

Huawei P30 için EMUI 11

Uygulama izinleri, Stok Android’de olduğu gibi sunuluyor ve bunları tüm durumlar için veya yalnızca uygulama çalışırken ayarlayabiliyorsunuz. Sistem ayrıca arka planda yardımcı programların çalışmalarını izler ve herhangi bir hak kullanıp kullanmadıklarını bildiriyor. Ayarlarda, uygulamaların erişimini izlemek de mümkün.

Gizlilik konusunda temkinlik davranan Huawei’nin yeni güncellemeyi P30 ailesine 2021’in ilk çeyreğinde nihai şekilde sunacağını düşünüyoruz.