Huawei P20 Pro, Türkiye’de başarılı olabilir mi?

Ekran Resmi 2018 04 04 11.47.01

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon sektöründe değişmeyen bir tabu var. O da yeni bir teknolojiyi ilk kullanan firmanın, fiyat konusunda biraz uçarı davranması. Bunun için öyle derin bir gözleme gerek yok. Keza geçtiğimiz sene Apple’ın iPhone X’te yaptığı şey ile bu sene Huawei’nin P20 Pro modelinde yaptığı şey aynı. İki firma da kullandıkları yeni teknolojiler için müşterilerinden ufak bir servet talep etti. Apple, FaceID ile fark yaratırken, Çinli üretici ise Huawei P20 Pro modelinde kullandığı 3’lü ana kamera modülü ile gündeme geldi.

Kamera kullanıcılar için birinci öncelik oldu

Günümüz akıllı telefonlarının, teknik özellikler baz alındığında benzer kriterlere sahip olduklarını zaten sıklıkla dile getiriyoruz. Yani bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Bugün 500 dolara aldığınız OnePlus 5 ile 800 dolar para verdiğimiz diğer üst segment modeller arasında öyle önemli bir teknolojik farklılık bulunmuyor.

Hal böyle olunca, doğal olarak akıllı telefon üreticileri de fark yaratmak adına farklı kriterlere yöneliyorlar. Peki nedir bu farklı kriterler? Örneğin tasarım ya da kamera kalitesi. Bu iki kriter de müşterilerin telefon seçiminde önemli bir role sahip. Hatta son dönemde kamera tarafında yapılan işlerin, müşteri tercihini öncelikli olarak etkilediğini söylemek de yanlış olmaz.

Sayfa 1: Kamera kullanıcılar için birinci öncelik oldu
Sayfa 2: Huawei P20 Pro fiyatı biraz abartıldı
Sayfa 3: Huawei Çinli olduğunu unuttu
Sayfa 4: Huwaei’nin P20 Pro fiyatını biraz yumuşatması gerekiyor