Huawei P20 Pro ne kadar sağlam? İşte yanıtı!

huawei p20 pro

Şu aralar akıllı telefon gündemini meşgul eden modellerin başında Huawei P20 Pro geliyor. Dünyanın 3 ana kameraya sahip ilk akıllı telefonu olan P20 Pro, geçtiğimiz ay Paris’te düzenlenen özel bir etkinlik sonrası satışa sunulmuştu. Çinli üreticinin harici yapay zeka çipine sahip yonga seti Kirin 970’ten güç alan P20 Pro’nun Türkiye fiyatı da geçtiğimiz günlerde netlik kazandı.

Huawei P20 Pro sağlamlık testinde

Huawei Türkiye geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir etkinlikte P20 Pro fiyatını açıklamıştı. Huawei’den yapılan açıklamada 3 ana kameraya sahip P20 Pro’nun Türkiye’de 4999TL’den satışa sunulacağı belirtilmişti. Normal olarak yükselen döviz kurunu hesaba kattığımızda Huawei’nin P20 Pro için belirlediği fiyatın da aşırı yüksek olmadığını kabul etmek gerekiyor. Sonuçta telefonun yurt dışındaki satış fiyatı da 800 euro dolaylarında. Euro’nun 5TL civarında olduğunu hesaba katarsak, P20 Pro için belirlenen 5000TL’lik fiyat fazla uçarı görünmüyor. Çünkü bu fiyata yüzde 18’lik KDV, yüzde 25’lik ÖTV ve yüzde 6’lık TRT payı da dahil edilmiş durumda.

Peki 5000TL verip aldığımız bu telefon ne kadar sağlam? YouTube’ta yeni akıllı telefonlar üzerinde yaptığı sağlamlık testleriyle bilinen JerryRigEverything kanalının bu haftaki konuğu Huawei P20 Pro modeliydi. Peki P20 Pro ne derece sağlam? Açık konuşmak gerekirse telefon çizilme ve düşme testlerinde oldukça sağlam bir görünüm çiziyor. Yine de son karar sizlerin. İşte P20 Pro sağlamlık testi.

Xiaomi halka açılıyor