Huawei NM Card ne kadar hızlı?

Huawei

Huawei’nin geliştirdiği Huawei NM Card’ların bugün performans testi sonuçları geldi. Bakalım Huawei NM Card modelleri standart microSD kartlardan ne kadar hızlı ve kullanıcılara neler vadediyor?

Huawei, geçtiğimiz yılın sonlarında doğru NM Card adını verdiği kendi microSD kart formatını duyurmuştu. Üst segment microSD kartlardan daha hızlı olduğu iddia edilen NM Card’ların bugün performans testi sonuçları ortaya çıktı. EMMC 4.5 protokolünü kullanan bu kartlar UHS-I U3 standartına sahip. Peki, NM Card kullanıcılara neler sunuyor?

İşte Huawei NM Card’ın performansı!

Standart microSD kartlar 90 MB/s okuma ve 30 MB/s yazma hızı vadediyordu. Huawei’nin geliştirdiği NM Card’ların ise yapılan testlerde 74 MB/s okuma ve 83 MB/s yazma hızı sunduğu ortaya çıktı. NM Card’larda 6.7GB‘lik bir dosyayı kopyalamak sadece 1 dakika 33 saniye sürüyor.

Huawei Watch GT inceleme! Tasarımı ve pil ömrüyle dikkat çeken akıllı saat!

Standart microSD kartlardan bir tık daha iyi olan Huawei‘nin bu kartları, Huawei Mate 20 serisi ile uyumlu. Bu kartları PC’de kullanmak için ise ayrıca bir adaptör bulunuyor. Tabii piyasada NM Card’ı microSD‘ye dönüştüren aparatlar da mevcut. Ancak işin içerisine dönüştürücü girdiğinde karttan tam performans alınamadığını belirtelim.

Huawei NM Card

Aynı şeyi bir dönem Sony de denemişti. PSP ve PS Vita modellerinde kendi kartlarını kullanan Sony, bu kartlar için konsoldan pahalı ücretler talep ediyordu. Tabii bu girişim büyük bir hüsran ile sonuçlanmıştı. Huawei’nin bu kartlarının microSD’nin yerini alamayacağı kesin. Ancak hız tutkunları için bu tip kartların sunulması da gerekiyordu.