Nintendo Switch için microSD kart seçimi çok önemli!

Nintendo Switch için microSD

Nintendo Switch için microSD seçimi özellikle oyunları dijital olarak satın alanlar için büyük önem taşıyor. Standart ve hızlı microSD kartlar ile yaptığımız testlerde oyunların açılış sürlerinde inanılmaz fark gözlemledik.

Nintendo’nun hem el hem de ev konsolu olan Nintendo Switch, dahili depolama birimi ile gelse de oyunları dijital olarak satın alanlara bu alan yeterli gelmiyor. Nintendo bunun için Switch’te microSD opsiyonunu sunarak hafıza arttırımına imkan tanıyordu.

Sony’nin PS Vita’da uyguladığı yüzyılın hatası olan özel kartlar yerine tüm microSD kartlara destek veren Switch’in, okuma ve yazma hızı yüksek microSD kart ile standart microSD kart arasında nasıl bir performans sergilediğini test ettik.

Nintendo Switch için microSD seçimi büyük önem taşıyor

Piyasada ucuza satılan microSD kartlar ile yaptığımız testlerde; Slime-san: Superslime Edition oyunu Switch’te yaklaşık 25 – 30 saniye gibi bir sürede açılıyor. Ancak standart microSD kartlarda oyunun ara yükleme sahnelerinde takılamalar yaşanıyor.

Serial Cleaner oyununda ise oyun rahatsız etmeyecek şekilde erken açılıyor ancak oyun içerisinde donmalar yaşanıyor. Bu oyunları okuma ve yazma hızı yüksek microSD kartlara indirdiğimde ise Slime-san: Superslime Edition yaklaşık 10 saniye gibi bir sürede açıldı ve ara yükleme sahnelerinde bekleme yaşanmadı.

Nintendo Switch VR Kit duyuruldu!

Serial Cleaner oyunu da doğal olarak daha hızlı açıldı ve oyundaki donma sorunları ortadan kalktı. Eğer Nintendo Switch sahibiyseniz; SanDisk Ultra serisi veya Samsung Evo Class 10 microSD kartları kullanmanızda büyük yarar var.

Nintendo Switch için microSD

Bu bahsettiğimiz oyunlar küçük yapımlar olmasına rağmen standart microSD kartlarda çok geç açılıyor. Nintendo Switch’te Doom, Wolfenstein, Skyrim ve yakın zamanda çıkacak olan Mortal Kombat 11 gibi AAA yapımlar için kesinlikle Class 10 standartında bir microSD karta sahip olmanız gerekiyor.