Huawei MateBook X Pro 2023: Intel Evo Sınıfı Dizüstü

a sffw 1

#İŞBİRLİĞİ

Huawei MateBook X Pro 2023 laptop modeliyle karşınızdayız. Çinli teknoloji şirketi Huawei, belli aralıklarla MateBook bilgisayar ailesini güncelleştirmeyi ve daha güçlü hale getirmeyi sürdürüyor.

HUAWEI MateBook X Pro 2023, ilk bakışta şık tasarımlı, ince yapıda ve 3:2 görüntüleme yapabilen ekranıyla dikkatleri üzerine çekebilen bir dizüstü PC. Pek çok ürün için “yanlardan yumuşatılmış kavislere sahip” ibaresini kullanırız. HUAWEI MateBook X Pro 2023 ise, yumuşak kullanım hissini neredeyse tüm dış yüzeye yayabiliyor. Hem çok dayanıklı hem de cilt dostu bir magnezyum alaşımlı gövde kullanan ürün, 15.5mm kalınlıkta ve 1,26 kilo ağırlıkta. Yani onu bir yerden bir yere rahatlıkla taşıyabilir, farklı mekânlarda kullanabilirsiniz.

Ürünün bağlantı noktalarına baktığımızda ise…

Sol tarafta 2 tane Thunderbolt 4 girişini görüyoruz.

Sağ tarafta 2 tane USB Type-C noktası ve hem kulaklık hem de mikrofon için bir tane 3.5mm giriş konumlandırılmış.

Ürünün kutusunda Type-C noktasını Type-A’ya çeviren bir dönüştürücü de geliyor.

Huawei MateBook X Pro 2023 laptop: Şık tasarım, yüksek performans!

Şunu belirtmemizde yarar var, HUAWEI MateBook X Pro 2023, güncel bir üye. Ama öte yandan, 2022 modeliyle kıyasladığımızda, neredeyse aynı tasarım detaylarına sahip ve pek çok teknik özelliği de aynı. Onu farklı ve dolayısıyla 2022 modeline kıyasla daha performanslı hale getiren noktası ise, işlemci tercihinde yatıyor.

HUAWEI MateBook X Pro 2023, Intel’in 13. Nesil Intel Core i7-1360P işlemcisiyle geliyor. Bu işlemci, bir önceki nesle kıyasla %117’ye varan performans artışı sağlayabiliyor. Dolayısıyla gündelik yaşantınızda, okul hayatınızda ya da iş dünyanızda tercih edebileceğiniz bir dizüstü PC’den söz ediyoruz. Ek olarak bu ürün, Intel Evo platform sertifikasına sahip. Bu sertifikayı alabilmek için ürünlerin hem tasarım hem de teknik detaylar tarafında üst seviye detaylar sunabilmesi gerekiyor. Bir nevi hızlı yaşantıya ve yüksek tempoya ayak uydurabilen bir cihaz bu.

Kullanımı rahat klavye ve çok amaçlı tercih edilebilen dokunmatik yüzey

Ürünün tuşları genellikle büyük tasarlanmış ve sessiz kullanımı mümkün kılıyor. Öte yandan, loş ışıklı ortamlarda daha rahat kullanım için arkadan aydınlatma sistemini de kademeli olarak devreye sokabilirsiniz.

Pek çok laptop, kullanımı kolay, pürüzsüz deneyimler sunabilen touch pad’lerle, yani dokunmatik yüzeylerle gelir. MateBook X Pro 2023’ün farkı ise, bu yüzeyde ekstra kullanım detaylarını da sunabiliyor olması. Örneğin, sağ yan tarafta aşağıdan yukarıya ya da yukarıdan aşağıya dokunarak ses seviyesini değiştirebilirsiniz. Aynı işlemi sol tarafta yaparak da ekranın parlaklık düzeyini değiştirebilirsiniz. Bu tip hamleler, bir mouse ihtiyacını da büyük ölçüde ortadan kaldırmış oluyor.

14.2 inç değerde, 3:2 görüntüleme sunabilen 90Hz dokunmatik ekran

MateBook X Pro 2023, dokunmatik ekrana sahip ve bu sayede pek çok işleminizi ekrandan halledebilirsiniz. Hani az evvel “mouse ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor” demiştik ya, işte dokunmatik ekran da bu noktada destekleyici bir faktör.

3120×2080 çözünürlük sunan ve P3 renk gamını destekleyen LTPSe ekran, yalnızca iş ve okul amaçlı değil, aynı zamanda eğlence amaçlı da tercih edilebilir. Zira renkleri canlı, görüntüleri de akıcı detaylarla sunabiliyor. Netflix ya da Amazon Prime gibi abonelikleriniz varsa, güncel dizi ve filmleri net detaylarla izleyebilirsiniz.

Öte yandan, 3:2 görüntüleme oranı, bir dikdörtgen değil de daha çok “kare ekrana yakın bir deneyim” sunabiliyor. Yani üst ve alt kısımlarda da daha fazla alan oluşuyor. Böylece tek seferde ekranda daha fazla veriyi görebiliyorsunuz. Huawei, bu tercihini pek çok ürününde sunuyor. Bir şeyler okurken, görsel düzenlemeler yaparken ya da yeni tasarımlar hazırlarken bunun faydasını görebilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2023 laptop: Şık tasarım, yüksek performans!

Biraz da kamera, hoparlör ve mikrofon sisteminden söz edelim

MateBook X Pro 2023, 720p 60FPS değerde bir kameraya sahip ve bu kamera, internet üzerinden gerçekleştireceğiniz görüntülü görüşmeler için iyi performans sunuyor. Biliyorsunuz, pandemi dönemiyle birlikte hibrit çalışma modeli yaygınlaşıyor. Böylece pek çok profesyonel, iyi bir laptop ve iyi bir internet bağlantısı aracılığıyla her mekânı ofisi haline getirebiliyor.

MateBook X Pro 2023’un kamera görüntü kalitesi iyi düzeyde, ama tabii ki bu yeterli değil. Huawei, kullanıcılara çeşitli arkaplan seçeneklerini de sunuyor. Dijital bir plan seçebilir ve o an bulunduğunuz mekânı göstermeyebilirsiniz.

Tabii ki kamerayı bir güvenlik önlemi olarak, yüz tanıma sistemini aktifleştirerek kullanabilirsiniz de. Cihaz, burada güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucu sensörü de seçenek olarak sunuyor. Dijital yaşantınızın güvenliği için bu tip detayları atlamamanızı öneriyoruz.

Ek olarak, ürünün dahili mikrofon sistemi ve hoparlör sistemi gayet başarılı. Diyelim ki dış mekânda, biraz sesli bir ortamda toplantı gerçekleştiriyorsunuz. Sistem, yapay zekânın da yardımıyla dış sesleri olabildiğince bastırıyor ve sizin sesinizi karşı tarafa en berrak haliyle ulaştırmaya çalışıyor.

Hoparlörler, müzik dinlemek ve bir şeyler izlemek tarafında da yeterli temizliği sunabiliyor. Sesler birbirine karışmadan sunuluyor ve yükseklik seviyesi de tatmin edici.

1 TB NVMe PCIe SSD ile kendi dijital arşivinizi oluşturun

MateBook X Pro 2023, Intel’in 13. nesil Core i7 işlemcisiyle geliyor. Bundan bahsetmiştik. Buna ek olarak diğer teknik detaylara baktığımızda, 1 TB NVMe PCIe SSD unsurunun çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Böylece hem yazılı hem de görsel dosyalarınızı korkusuzca depolayabilir, kolay kolay “dosya silme ve yer açma” gibi dertlerle karşılaşmayabilirsiniz. Tabii yeni nesil SSD’ler, yüksek boyutlu dosyaların da daha hızlı kopyalanması ve açılması tarafında avantajlar sunuyor.

Grafik kartı tarafına baktığımızda, Intel’in Iris Xe çözümünü görüyoruz. Tahmin edebileceğiniz üzere, oyun odaklı bir bilgisayar değil bu.

RAM tarafında da 16 GB LPDDR5 RAM değeri var, ki PC’nin genellikle iyi çalıştığını, darboğaza düşmediğini söylemeliyiz. Biz genellikle Adobe Photoshop ve Premier gibi görsel düzenleme ve video düzenleme programlarını deneyimledik.

Ürün, genellikle sessiz ve serin çalışıyor. Örneğin Premier gibi güçlü programları açtığınızda ise, daha iyi soğuyabilmesi için fanlar biraz daha hızlı çalışıyor ve bu esnada az da olsa sesli çalışma hissediliyor.

Huawei MateBook X Pro 2023 laptop: Şık tasarım, yüksek performans!

Gelelim kablosuz bağlantı ve pil detaylarına

MateBook X Pro 2023, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Böylelikle kablosuz olarak hızlı internet bağlantısı elde edebilir ve yüksek boyutlu dosyaları dahi kısa sürelerde sabit diskimize indirebiliriz. Tabii Bluetooth, kablosuz mouse ve kulaklık gibi cihazların saniyeler içinde PC’mizle eşleşebilmesi için önemli.

Ürünümüz 60 Wh pile sahip ve beraberinde 90w hızlı şarj destekli bir adaptörle geliyor. Type-C kablosu da oldukça uzun. Bu adaptörü akıllı telefon ve tabletlerinizi şarj etmek için de kullanabilirsiniz. Ufak boyutları sayesinde yanınızda taşımanız da mümkün.

Biz, tek şarj ile yaklaşık 7 buçuk saatlik deneyim elde edebildik. Deneyim profilimiz ise şöyle:

Ekran parlaklık seviyesi: %50
Internet bağlantısı: Açık ve arkaplanda bir şeyler iniyor
Bluetooth mouse: Takılı

Genellikle dosya işleriyle ve mail’lerle ilgilendik. Zaman zaman Adobe Photoshop ve Premier gibi programları kullandık. Yaklaşık 2 saat boyunca da YouTube’dan 720p çözünürlüklü videolar izledik.

Toparlamak gerekirse…

Ürün, Huawei’nin Super Device kapsamında yer alıyor. Yani güncel bir Huawei tablet ya da telefonunuz varsa, kablosuz olarak dizüstü PC’nizle bağlantı kurabiliyorsunuz. Kablosuz olarak dosya ve görüntü paylaşımı sağlayabilir, görüşmelerinizi PC’nize aktarabilirsiniz. Bu sayede kullanımı kolay bir ekosistem elde etmiş oluyorsunuz.

MateBook X Pro 2023, beğeni toplayan hafif yapısı, net detaylar sunabilen ekranı ve 13. nesil Intel Core i7 işlemcisiyle hayatınızın farklı noktalarında yer alabilecek performanslı bir ürün.

Ürün hakkında daha fazla detaya erişmek ve satın almak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Pusat Business Pro kablosuz metal klavye: İnce ve sessiz