Huawei Mate 8’in teknik özellikleri ortaya çıktı!

huawei ascend mate

Mate S modelinde kullandığı Force Touch teknolojisiyle Apple’a meydan okuyan Huawei’nin yeni modeli Mate 8’in tüm teknik özellikleri ortaya çıktı. Huawei Mate 8’in teknik özelliklerini GFXBench aracılığı ile paylaşıyoruz. Detayları haberimizde.

huawei-ascend-mate

Çinli Huawei’nin yeni akıllı telefonunu duyurması bekleniyor. Kısa bir süre önce yeni bir etkinlik için davetiye dağıtmaya başlayan firmanın bu etkinlikte Huawei Mate 8 modelini duyurması bekleniyor. Kirin 950 yongasıyla birlikte duyurulacak olan Huawei Mate 8 modelinin teknik özellikleri, GFXBench platformunda ortaya çıktı.

Phablet kategorisinde Mate serisi akıllı telefonları ile ülkemizde de satışta olan Huawei markası, yeni amiral gemisi üzerinde çalışıyor. Modelin 5 Kasım tarihinde duyurulması, 26 Kasım tarihinde ise satışa çıkması bekleniyor. Bu konuya daha önce değinmiştik. Şimdi ise firmanın duyuracağı yeni model olan Mate 8’in teknik özelliklerini paylaşıyoruz.

Huawei Mate 8 modelinde 6 inç büyüklüğünde Full HD yani 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunan bir ekran paneli kullanacak. Bu ekranın IPS mi yoksa AMOLED mi olacağı henüz belli değil. Ancak Android 6.0 Marshmallow sürümünün ön yüklü olarak geleceği belli.

GFXBench’te ortaya çıkan bilgilere göre modelde HiSilicon Kirin 950 yongası kullanılacak. Bu yongayı pek tanımıyoruz çünkü ilk kez Huawei Mate 8’de kullanılacak. 8 çekirdekli Kirin 950 işlemcisinde Cortex A72 çekirdekleri kullanılmış. İşlemcinin hızı 2.2 GHz olarak veriliyor. Bu yonga içerisinde grafik işlem birimi tarafında ise ARM Mali-T880 GPU kullanılacak. 4 GB RAM, 64 GB depolama alanıyla gelecek olan modelde 16 MP çözünürlüğe sahip arka ana kamera, 8 MP çözünürlükte bir öz çekim kamerası kullanılacak. Detaylı listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

huawei-mate-8-teknik-ozellikler

Süper kahraman temalı 5 telefon!