Huawei Mate 10 Pro fiyatında büyük indirim

huawei mate 10

Hali hazırda ülkemizde 3250 TL’den başlayan fiyatlarla satılan Huawei Mate 10 Pro, özellikle ABD’de oldukça uygun fiyatlardan satılmaya başlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının 3 numarası konumunda bulunan Huawei, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde üst segmente hitap eden modeli Mate 10 Pro’yu satışa sunmuştu. Yeni nesil Kirin yonga seti ve Leica destekli kamerasıyla dikkatleri üzerine çeken Huawei Mate 10 Pro, ülkemizde de 5000TL’ye yaklaşan bir çıkış fiyatına sahipti. Nitekim aradan geçen 10 aylık süre, Mate 10’un büyük oranda değer kaybetmesine neden oldu.

Huawei Mate 10 Pro fiyatı düşmeye devam ediyor

Huawei, geçtiğimiz sene Ekim ayında satışa sunduğu Mate 10 Pro’yu ABD’de 800 dolardan, Avrupa’da ise 830 euro’dan satışa sunmuştu. Aradan geçen süre zarfında telefonun ABD fiyatı 500 dolara kadar geriledi.

Bilindiği üzere Huawei ve ZTE, ABD pazarında tutunabilmek adına lobi çalışmalarına önemli bir bütçe ayırıyor. Dolayısıyla bu pazardaki fiyatlar da global ölçeğe göre biraz daha düşük kalıyor.

Hali hazırda ülkemizde 3250TL’den başlayan fiyatlarla satılan Mate 10 Pro, ABD’de 500 doların da altına düşmüş durumda.

Bazı perakendeciler Mate 10 Pro’nun fiyatını 450 dolar seviyesine kadar düşürmüş durumda. Mevcut indirimin Avrupa ve diğer pazarlara yansıyıp yansımayacağı henüz kesinleşmiş değil. Fakat önümüzdeki Black Friday etkinliğinde, Mate 10 fiyatının 400 doların da altına düşmesi bekleniyor.

Galaxy Note 9 Avrupa fiyatı cep yakacak!