Huawei Mate 10 Canlı Canlı Sızdırıldı

huawei portada

Huawei’nin yıl sonu için phablet cevabı neredeyse hazır. Ekim ayı içerisinde tanıtılacak olan amiral gemisi Mate 10’un fotoğrafı ortaya çıktı.

2017 akıllı telefonlarla ilgili en radikal değişikliklerin olduğu yıllardan biri olabilir. Yaygınlaşan 6 inç üzeri ekranlar, 18:9’luk yeni format ve çerçevesiz panel yeni furyalar arasında. Apple, Samsung, LG ve Xiaomi gibi büyük şirketlerin ardından Huawei de Mate 10’la beraber yeni modaya ayak uydurmak istiyor. Nihayetinde hazırlıkların sonuna yaklaşan şirketin phablet amiral gemisi sızdırılmaya devam ediyor.

mt10

Bugün ortaya çıkan fotoğraf telefonla ilgili yeni bir izlenim uyandırdı. Görünen o ki Huawei de çerçeveleri daraltmaya gitmiş fakat aşağıdaki fiziksel tuşundan da vazgeçememiş. Parmak izi sensörünü bulunduracak olan tuş yüzünden pek çok üretici parmak izi okuyucusunu arka tarafa taşımış veya kaldırmıştı. Bu durum kullanıcıların pek hoşuna gitmiyor, Huawei de bunun farkında. Bu yüzden 2018 ortalarında kullanılabilmesi beklenen ekran üzerinde parmak izi okuyucu gelmeden bu risk alınmayacak.

Mate 10’un Android 8.0 Oreo’nun yüklü gelen ilk telefon olacağı iddialarının yanı sıra, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Huawei tasarımı üst seviye Kirin 970 yonga seti telefonda görev yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Beklenen diğer özelliklerse şu şekilde: 5.9 inç Full HD ekran, 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama birimi ve USB-C portu. Ayrıca ana modelin yanında 10 Pro isimli daha iyi teknik özelliklere sahip bir varyasyon da piyasaya sürülebilir.

Dünya çapında en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer almasına rağmen ABD pazarında çok fazla faaliyet gösteremeyen Çinli üreticinin bu telefonu, Kuzey Amerika pazarında da alıcılarını bekleyecek.