Huawei Honor markasını satışa çıkardı

Huawei Honor

Huawei Honor akıllı telefon markasını Shenzhen hükümetine, diğerlerini 15 milyar dolara satabilir. İşte konuyla ilgili detaylar.

Reuters raporuna göre Huawei Honor akıllı telefon işini bir telefon distribütörü olan Digital China ve Shenzhen hükümeti tarafından yönetilen bir konsorsiyuma yaklaşık 100 milyar yuan yani yaklaşık 15.2 milyar dolar karşılığında satacak. Raporda, tamamı nakit satış, 7.000 personel, Ar-Ge yetenekleri ve tedarik zinciri yönetimi dahil olmak üzere neredeyse tüm varlıkları içereceği belirtiliyor.

Geçen yıl ABD Ticaret Bakanlığı, HUAWEI’yi ulusal güvenlik gerekçesiyle kara listeye alarak Amerikan şirketlerinin şirketle iş yapmasını engelledi. Bu, akıllı telefonların Google uygulamalarını çalıştırmasını engelledi. Birkaç ay önce HUAWEI’nin de yüksek performanslı HiSilicon Kirin çiplerini üretmek için TSMC ile çalışması da engellenmişti.

Qualcomm dahil 300 şirket Huawei ile çalışmak istiyor

Rapor, HONOR’un Nisan ayında satışa hazır olduğunu söylüyor. Bu yeni anlaşmanın bu hafta sonunda resmi olarak açıklanması bekleniyor. HONOR’un gelecekte ABD’ye bağlı teknoloji ve yazılımı bir kez daha kullanma seçenekleri de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Huawei Honor

Huawei’nin ABD yaptırımları sonrası büyük yara aldığı ortada. Kirin yonga seti üretemeyecek duruma gelen Huawei’nin çıkış yolu olarak Honor’u satması oldukça mantıklı görünüyor. Bu satış işlemi Huawei’i bir nebze olsa rahatlatacaktır.

Çinli firmanın değişen ABD hükümeti karşısında nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Donald Trump ve yönetimi döneminde yaptırım üzerine yaptırım alan Huawei’nin Biden yönetimi ile aradaki buzları eriteceğini düşünüyoruz.