Huawei Honor 6 Avrupa Pazarına Giriyor

Huawei Honor 6

Huawei’nin yeni akıllı telefonu Honor 6, başta İngilitere olmak üzere Avrupa pazarına girişi yapıyor. 30 Ekimde satışa sunulacak olan telefonun tüm Avrupa ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.

Huawei’nin bu yaz tanıtıığı Huawei Honor 6 modelinin 30 Ekim itibariyle Avrupa pazarında satışa sunulacağı duyuruldu. Çinli üreticinin 5 inç boyutundaki yeni telefonu 300 Euro’nun altında fiyatlandırılacak. Amazon UK telefonu 229 Euro’dan satışa sunarken, diğer Avrupa ülkelerinde 269 Euro’ya kadar fiyatlandırılması bekleniyor. LG, Samsung ve Apple  ile rekabet için oldukça makul bir fiyatla satışa sunulacak olan Huawei Honor 6, pazarda güçlü bir alternatif olabilmeyi hedefliyor.

Huawei-Honor-6

7.5mm kalınlığındaki Huawei Honor 6’da, 5 inç. 1080p çözünürlüğünde ekran yer alıyor. 3000mAh kapasiteli bataryayı kullanan telefon, gücünü Huawei’nin kendi ürettiği Kirin 920 çipsetinden alıyor. 8 çekirdekli çip set içerisinde 4 adet Cortex-A15 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A7 çekirdeği görev yapıyor. Mali-T624 grafik işlemcisiyle desteklenen Huawei Honor 6, LTE Cat. 6 desteğine de sahip. Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve Huawei Emotion 2.3 ara yüzünü kullanan telefonda, Sony IMX214 sensörü kullanılmış. 13 mega piksel çözünürlüğündeki sensör, f/2.0 diyafram aralında. Telefonun ön bölümündeyse 5 mega piksellik selfie kamerası yer alıyor. f/2.4 diyafraf aralığındaki kamerada daha iyi selfie çekebilmek için geniş açılı objektif tercih edilmiş.  Huawei Honor 6’nın önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.

Dünyanın En İnce Telefonu Ünvanı Oppo’ya Geçti