Huawei HarmonyOS’te çalışacak uygulamaları belirledi

HarmonyOS

Huawei merakla beklenen bir soruyu daha aydınlattı. Huawei sonunda HarmonyOS’te çalışacak uygulamaları belirledi. İşte detaylar.

Huawei şu sıralar yeni mobil işletim sistemi HarmonyOS üzerine odaklanmış durumda. Akıllı telefon pazarındaki köklü isimlerden biri olan Çinli üretici geçtiğimiz günlerde HarmonyOS’i resmen tanıtmıştı.

HarmonyOS pek çok özelliği ile Android ve iOS’ten daha üstün görünüyordu. Fakat kullanıcılar için bir işletim sisteminin en önemli özelliği destek verdiği uygulama sayısı diyebiliriz. Yani bir mobil işletim sistemi çok süper olsa da hiçbir uygulamayı desteklemedikten sonra motoru olmayan arabadan farksızdır.

Nitekim Huawei de bu durumun farkında. Zaten o yüzden uzun bir süredir HarmonyOS için enerji harcıyorlar.

Huawei HarmonyOS’te çalışacak uygulamaları belirledi

HarmonyOS ile ilgili en büyük sorun bu işletim sisteminin hangi uygulamalar üzerinde çalışacağıydı. Daha doğrusu Android uygulamalarını destekleyip desteklemeyeceği çok merak ediliyordu.

Huawei geçtiğimiz gün kendi uygulama mağazasında HarmonyOSZone isimli bir uygulama yayınladı. Bu uygulama hangi uygulamalarda HarmonyOS desteği bulunacağını bizlere gösteriyor.

Aslında bu bize şu sorunun cevabını da veriyor. HarmonyOS, Android uygulamalarını destekleyecek mi? Görünen o ki hayır. Eğer destekleseydi uygulamalar için ayrı bir sayfa açılmazdı.

Elbette uygulamaların farklı bir dosya uzantısı ile gelecek olması bazı sorunları da beraberinde getirecektir. Sonuç olarak Huawei’nin önünde meşakkatli bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

MicroStrategy borçlanarak Bitcoin aldı: Yüksek riskli hareketler