Huawei D8 yeni amiral gemisi olabilir!

huawei d8 geliyor

Çinli üretici Huawei’nin sıradaki modeli belli oldu. Huawei D8 isimli akıllı telefon firmanın 2016 yılı amiral gemisi olarak karşımıza çıkacak.

Özellikle son bir yıl içerisinde sağladığı büyüme ile dikkat çeken Huawei, D8 isimli yeni bir modeli ile gündeme geldi. Mobile-Dad isimli sitenin iddiasına göre Huawei D8 firmanın 2016 yılında duyuracağı yeni amiral gemisi olacak.

Huawei D8 serinin yeni modeli olacak!

Huawei uzun zamandır D serisini güncellemiyordu. En son 2012 yılında duyurulan Huawei Ascend D’den sonra bu seride yeni bir model görmemiştik. Sıradaki hamle şimdilik Huawei D8 olarak görülüyor.

Bu bilgiler henüz bir söylenti aşamasında yani firma tarafından yapılan resmi bir açıklama yok. Ancak firmanın son bir yıldaki gelişimine bakacak olursak yeni model ailelerinin duyurulması oldukça mantıklı görünüyor. Firma 2015 yılı içerisinde 100 milyon satış rakamını aşmayı başarmış ve Apple ile Samsung’tan hemen sonra üçüncü sıraya yerleşmişti.

Huawei D8 iddiaları 2014 yılı içerisinde de gündeme gelmiş ancak sonrasında bir netice alınamamıştı. Şimdi Mate S ve Mate 8 modellerinden sonra sıranın bu cihaza geldiği düşünülüyor. Firma son teknolojilerini bu cihazda kullanacak.

Huawei D8 isimli telefonda 5.5 inç büyüklüğünde safir ekran kullanılması bekleniyor. Bu ekranda Quad HD yani 1440 x 2560 piksel çözünürlük olacak. Hepsi bununla da sınıflı değil. Modelde HiSilicon Kirin 960 yongası ve 4 GB RAM olacak. Kirin 950’yi konuştuğumuz şu günlerde Kirin 960’ın performansı merak uyandırıyor. Telefon orta segment değil amiral gemisi sınıfında olacak. Bu sebeple fiyatının 700 dolar seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy Tab SM-375S görüldü!