Huawei, Apple ve Samsung’u geçmeyi planlıyor

huawei 2

Şu an akıllı telefon pazarının 3. numarası konumunda bulunan Huawei, zirveyi hedefliyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

2016 rakamlarına göre, dünyanın en fazla akıllı telefon sevkiyatı yapan 3. firması olan Huawei zirve hesapları yapıyor. Huawei’nin Tüketici İşletme Bölümü’nde sorumlu olan Yu Cheng Dong, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda önemli bilgiler verdi. Dong, Çinli üreticinin 2016’da 139 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini belirtti.

Huawei’nin yetkili ismi 2016 rakamlarının 2015 ile kıyaslandığında yüzde 29’luk bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, kendilerinin zirveyi hedeflediğini dile getirdi. Dong’a göre Huawei önümüzdeki 2-3 senelik süre içerisinde Apple’ı geçerek dünyanın en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan 2. firması olacak. Çinli akıllı telefon üreticisinin temel hedefi olan zirveye ise 2021 yılında yerleşmeyi planladığı ortaya çıktı. Eğer herşey Huawei’nin planladığı gibi giderse, Çinli akıllı telefon üreticisi. 2021 yılında dünyanın en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren firması olmayı planlıyor.

Tabi ki dip not olarak bazı bilgileri de sizlerle paylaşalım. Şu an en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan firma Samsung olmasına rağmen, akıllı telefon pazarındaki kar marjının yüzde 80’ine yakını Apple’ın cebine giriyor. Yani çok telefon sevkiyatı gerçekleştirmek, en çok parayı kazanmak anlamına gelmiyor. Özellikle de Huawei gibi Çin kökenli firmaların agresif bir fiyat politikasına sahip olduğunu düşünürsek, Huawei’nin kar anlamında Samsung ve Apple’ı geçmesinin son derece zor olduğunu söyleyebiliriz.