Huawei akıllı telefon satışları yüzde 30 arttı

huawei 1

Samsung ve Apple’ın ardından en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. Firma olan Huawei, geçtiğimiz yıl akıllı telefon satışlarını önemli ölçüde arttırdı.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, global pazara açıldıktan sonra akıllı telefon satışlarında önemli bir ivme yakaladı. Çinli teknoloji şirketi geçtiğimiz yıl 140 milyondan fazla akıllı telefon satarak pazardaki yerini sağlamlaştırdı. Bir önceki yıla oranla satış oranını yüzde 32 arttıran şirketin kar marjı ise düştü.

Zira Huawei telefon satışlarını 3te 1 oranında arttırmasına rağmen, kar oranı sadece yüzde 0.4’lük bir yükseliş gösterdi. Bu durum şirketin kar marjının ne derece azaldığının da en önemli göstergesi diyebiliriz. Zaten ortaya çıkan rakamlar da bunu gösteriyor. Huawei’nin 2016’daki kar marjı 3 puan düşerek yüzde 9’a gerilemiş durumda.

İşin ilginç yanının ise bu kar marjı düşüklüğünün telefon fiyatlarından kaynaklanmıyor olması. Zira Huawei bir önceki yıla göre önemli bir indirim de yapmış değil. Genel anlamda bir çok modelinde kar marjını sabitlemiş bir görünüme sahip.

Öte yandan Çinli üreticinin global pazara ağırlık vermesi ve birçok yeni ülkede boy göstermesi gelecekte akıllı telefon satışlarını daha da arttıracağına işaret ediyor. Zaten Huawei’nin önemli isimlerinden Richard Yu konu ile ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin zirveyi hedeflediğini ve 2021’de pazarın hakimi olacaklarını iddia etmişti. Oldukça iddialı bir söylem.