Huawei Amerika’da Gizli Gizli Ar-Ge Yapıyormuş

Huawei

Amerika’nın yaptırımlarına rağmen dikkat çekici telefonlar çıkaran Huawei’nin Amerika’da gizli gizli Ar-Ge projeleri yürüttüğü ortaya çıktı.

ABD’nin sert yaptırımları sebebiyle bir dönem iflasın eşiğine gelen Çinli telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz yıl muhteşem bir geri dönüş yaptı. ABD’nin devam eden yaptırımlarına rağmen Mate 60 ve Pura 70 gibi dikkat çekici telefonlar çıkarmayı başaran şirket, bu sayede yeniden zirveye yükseldi. Özellikle Çin’de kullanıcıların bu telefonlara büyük ilgi göstermesi, şirketin bir anda eski günlerine dönmesini sağladı.

Tüm bu süreç boyunca sık sık gündeme getirilen bir soru vardı ki o da Huawei’nin yasaklara rağmen nasıl böyle telefonlar çıkarabildiğiydi. Bugün bu gizemi aydınlatabilecek önemli bir bilgi daha gün yüzüne çıktı. Bloomberg’in haberine göre Çinli teknoloji devi, Amerika tarafından kara listeye alınmış olmasına rağmen Amerika’da gizli gizli Ar-Ge çalışmaları yürütmeye devam ediyormuş.

huawei

Üstelik bu Ar-Ge çalışmaları Amerika’nın en prestijli üniversitelerinde yapılıyor. Huawei için araştırma yapan üniversiteler arasında Harvard da bulunuyor. Ancak bu üniversitelerin ve projelerde yer alan araştırmacıların, şirket için çalıştıklarının farkında olmadıkları söyleniyor. Çünkü Huawei tüm bu araştırmaları, Washington merkezli bir paravan şirket üzerinden finanse ediyormuş.

Amerika’nın korkusu, Çin’in bu araştırmalardan elde ettiği sonuçları kullanarak teknolojisini yenilemesi ve pek çok kritik alanda Amerika ile kafa kafaya yarışacak seviyeye gelmesi. Bu yüzden önümüzdeki dönemde yaptırımlar daha da sertleşebilir.

Xiaomi Bir Ayda 10 Bin Elektrikli Otomobil Üretti