Huawei akıllı telefon bölümünü satıyor mu?

Huawei, 9010 adında 3nm Kirin yonga setine sahip olacak

Son günlerde ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Huawei akıllı telefon bölümünü satacak mı? İşte konu ile ilgili detaylar.

2020 yılı pek çok şirket açısından zorlu bir sene oldu. Fakat burada Huawei için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü Huawei için 2020 yılı zorludan ziyade kabus gibi bir sene oldu.

Bilindiği üzere ABD’den ambargo üzerine ambargo yiyen Huawei pek çok sektörde zor günler geçirdi. Hali hazırda satışa sunduğu telefonlara Google Play başta olmak üzere diğer Google servislerini de koymayan Çinli şirket bu engeli aşabilmek için milyon dolarlar harcadı. Sonuç olarak ortaya App Gallery çıktı.

Fakat bu bile Huawei’nin satışlarını arttırmasını sağlamadı. Günden güne güç kaybeden Çinli üretici hakkında geçtiğimiz günlerde bomba gibi bir iddia ortaya atıldı.

Ericsson başkanı Huawei savaşını İsveçli bakana götürdü

Huawei akıllı telefon bölümünü satıyor mu?

Ortaya atılan iddialara göre Huawei’nin önde gelen isimleri akıllı telefon bölümünün satılmasını düşünüyormuş. Bu haberlerin global medyada da hızlı bir şekilde yayılması üzerine Çinli şirket konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Huawei, dünyanın en büyük telefon üreticisi olma sözünden hala vazgeçmediklerini belirtti. Bu bir nevi akıllı telefon bölümünün kapatılmadığı ya da satılmadığını da bizlere gösteriyor.

Huawei dünyanın en çok telefon satan şirketi olma yolunda hırslı adımlarla ilerliyor. Fakat bu yolun eskiye oranla çok daha zorlu ve çetin geçeceği inkar edilemez bir gerçek.

Honor nihayet prangalarından kurtuluyor