Honor nihayet prangalarından kurtuluyor!

Honor

Huawei’nin bir süre önce elden çıkardığı Honor sonunda yaptırımlardan kurtuluyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Huawei için 2020 kabus gibi bir yıl oldu. Aslında herşey 2019 yılında Çinli telefon üreticisinin kara listeye alınmasıyla başladı. İlk başlarda telaşlanılacak bir durum yok gibi görünüyordu. Çünkü ABD hükümetinin Çinli şirketleri kara listeye alması ilk defa karşılaşılan bir durumda değildi. Zira çok değil aynı yılın başlarında ZTE de kara listeye alınmış, sonrasında belli bir para cezasına çarptırılmıştı.

Genel kanı Huawei için de benzer bir tarifenin uygulanacağı yönündeydi. Fakat ABD hükümeti Huawei için çok daha ağır bir fatura çıkardı. Öyle ki bu fatura Huawei’nin müşteri potansiyelinin yarısını kaybetmesine de zemin hazırladı.

Honor nihayet prangalarından kurtuluyor!

2020 yılında tam anlamıyla işlemeye başlayan yasakların ardından Huawei modellerine Google desteği kesildi. Aslında 2019’da da bazı modellerde Google desteği yer almıyordu. Fakat 2019 yılında Huawei tarafından çıkartılmış modellerin büyük bir çoğunluğunda Google Play ve diğer Google servisleri bulunuyordu.

Honor, Intel ve Qualcomm ile ortaklıklarını duyurdu!

2020’de ise hiç bir Huawei modelinde Google servisleri yer almadı. Dahası Huawei’nin yan kuruluşu Honor’ın ürettiği modellerde ambargo kapsamına dahil edildi. Böylece Honor’un ürettiği telefonlarda da Google servisleri yer almamaya başladı.

Huawei için bu zor günler devam ediyor olsa da Honor’un umutları iyiden iyiye yeşermiş durumda. Huawei’den ayrıldıktan sonra pek çok ABD merkezli şirket ile yeniden sözleşme ve protokol imzalayan Honor’ın önümüzdeki süreçte yeni çıkan modelleri için de Google servislerini kullanacağı iddia ediliyor.

Elbette bu serbestenin eski Honor modellerini kapsayıp kapsamayacağı şimdilik belirsiz.

Honor Intel ve Qualcomm ile ortaklık kuracak