HTC yeni bir telefon üzerinde çalışıyor

htc

Şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış olan HTC, farklı bir model üzerinde daha çalışıyormuş. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan HTC, bu sektördeki rekabetin çok üst düzeyde olduğunu defalarca yenilemişti. VR sektörüne yoğunlaşmak istediğini açık bir dille ifade eden Tayvanlı teknoloji devi, geçtiğimiz ay akıllı telefon bölümü için Google ile el sıkışmıştı.

Bu hamlenin ardından HTC’nin akıllı telefon pazarında nasıl bir yol haritası izleyeceği de büyük merak konusuydu. Tayvanlı şirketin, ilerleyen günlerde yeni amiral gemisi modeli HTC U11 Plus’ı tanıtacağı artık resmiyet kazanmış durumda. Yani HTC’nin şu aralar bir model üzerinde çalıştığı biliniyor. Bilinmeyen şey ise firmanın, üst segmente hitap eden başka bir model üzerinde daha çalıştığı.

Geçtiğimiz gün Çin’in sertifikasyon kurumu TENAA’da ortaya çıkan modelin kod numarası 2Q4D200. TENAA’da yer alan bilgilere göre, 2Q4D200 153.99 x 75.99 x 9.2mm ölçülerinde. Dolayısıyla U11 Plus’tan hayli küçük. 170 gram ağırlığındaki telefon 3830mAh gücünde bir bataryaya sahip. Açıkçası boyutu ve ağırlığı göz önüne alındığında, bu cihazın bir U11 varyantı olması çok muhtemel görünüyor.

Ekran Resmi 2017-10-23 16.17.16

İçerisinde 1.9GHz ve 2.36GHz hızında çalışan 8 çekirdekli yonga seti ile dikkat çeken telefon tam bir soru işareti. Zira SD835 bile bu kadar hızlı değil. Dolayısıyla HTC’nin bu telefonda hangi yonga setini kullandığı da merak konusu.

4GB ve 6GB RAM’li iki farklı versiyonu bulunan telefon hakkında şimdilik elimizde bulunan bilgiler, bu kadarla sınırlı. Bakalım HTC’den yakın zamanda resmi bir açıklama gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.