HTC U11 reklamı yasaklandı!

htc u11

Son dönemde işleri pek yolunda gitmeyen HTC’ye bir darbe de Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu’ndan geldi. Kurum, Taylandlı üreticinin geçtiğimiz yıl satışa sunduğu HTC U11 modeli için yayınladığı bir reklamın “yanıltıcı” olduğu gerekçesiyle yasaklanması kararına vardı.

HTC U11 reklamı, kullanıcıları aldatıyor!

HTC geçtiğimiz yıl satışa sunduğu amiral gemisi modeli U11’in tanıtımı için olimpik dalgıç Tom Daley ile el sıkışmıştı. Daley, HTC U11 ile kamera karşısına geçmiş ve telefonun suya karşı ne derece dayanıklı olduğunu havuz içerisinde gözler önüne sermişti.

Fakat bu reklam çok geçmeden Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu’nun denetimine takıldı. Kurum, U11 modelinde IP67 sertifikasının bulunduğunu, doğal olarak telefonun 1 metreye kadar suya karşı dayanıklı olduğunu belirtti. Söz konusu reklamda ise telefonun 1 metreyi geçen yerlerde de suya karşı dayanıklı olabileceği algısının oluşturulduğu dolayısıyla bunun kullanıcıları yanıltabileceği dile getirildi.

HTC başlarda reklam filmini savunsa bile sonrasında bu tutumundan vazgeçerek, aldatıcı reklamı için özür diledi. Bahse konu reklam filmine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Şunu da dip not olarak belirtelim. IP67 sertifikası, suya karşı koruma konusunda o kadar da parlak standartlara sahip değil. Yani telefonu cebinizde unutup denize girdiğinizde bile su geçirme ihtimali oldukça yüksek.

Tam olarak da bu sebepten ötürü, Daley’in rol aldığı reklam filminin ciddi anlamda aldatıcı olduğunu söylemek, yanlış olmayacaktır.

Galaxy A6 ve A6+ özellikleri sızdırıldı