HTC U11 Plus, Pixel 2 XL prototipi olabilir mi?

htc u11 2

Google’ın HTC’nin akıllı telefon bölümünü satın almasının ardından ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Bu seferki iddiaların hayli sansasyonel olduğunu söyleyebiliriz. Zira HTC’nin kısa süre önce tanıttığı U11 Plus modelinin, Pixel 2 XL’nin ilk prototiplerinden biri olabileceği iddia ediliyor. Peki HTC U11 Plus ile Pixel 2 XL gerçekte birbirlerine ne kadar benziyor?

HTC U11 Plus, Pixel 2 XL’ye benziyor mu?

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan HTC, sektördeki kar marjının düşmesinden ötürü Google ile masaya oturmuştu. Hali hazırda Tayvanlı teknoloji devi Google ile uzun süredir ticari ilişkiler yürütüyordu. Keza geçtiğimiz sene satışa sunulan Pixel ve Pixel XL modellerinde HTC imzası da mevcuttu.

Google, akıllı telefon sektöründeki etkinliğini arttırmak amacıyla HTC’nin akıllı telefon bölümünün fikri ve mülki haklarını satın almıştı. Bu satın alımın ardından, bazı iddialar ortaya atılmaya başladı. Kısa süre önce satışa sunulan HTC U11 Plus’ın, Google Pixel 2 XL’nin prototiplerinden biri olabileceği iddia ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Pixel 2 XL’nin geliştirme aşamasında pek çok cihaz ortaya çıkmıştı. İşte bu cihazlardan birinin daha sonradan HTC U11 Plus olarak satışa sunulmuş olabileceği belirtiliyor. Öte yandan iki telefon arasında tasarımsal benzerlikler de yok değil. Elbette şu an satışta bulunan telefonların birçoğunun birbirlerine benzer yapıda oldukları da inkar edilemez bir gerçek. Bakalım bu iddialara Google cephesinden bir cevap gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Apple son çeyrekte kaç iPhone sattı?