HTC One M9+ “Aurora” modeli görüldü!

htc one m9 aurora edition

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC’den yeni bir telefon mu gelecek? AnTuTu isimli performans testinde HTC One M9+ Aurora versiyonu görüldü. HTC One M9+ Aurora modelinin teknik özellikleri ve fiyatı haberimizde.

htc-one-m9-aurora-edition

Geçtiğimiz son haftalarda önce IFA 2015’in düzenlenmesi, ardından Apple’ın Google’ın etkinlikler düzenlemesiyle mobil cihazlar adeta tazelendi. Ancak bu tazelenmeye HTC katılmadı. Akıllı telefon tarafında sıra HTC’de. Firmada son dönemlerde oldukça önemli iddialar var. Öncelikle HTC’nin çok sayıda yeni modeli gündemde. 5’e yakın yeni akıllı telefon bekleniyor. Ancak bu haberimize konu olan cihaz henüz daha bu sabah ortaya çıktı.

HTC One M9 serisi zaten One M9+ olarak güncellenmişti. Şimdi ise ortaya çıkan cihaz One M9+ Aurora olarak adlandırılıyor. Firmadan bir süredür “HTC One A9 Aero” modeli bekleniyordu bu modelin o olma ihtimali de oldukça yüksek. Firma 15 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenleyerek yeni modellerini duyuracak. Ancak o zamana kadar basına sızan bilgilerle idare edeceğiz.

HTC One M+ Aurora modelinin teknik özellikleri AnTuTu isimli performans testi uygulamasıyla sızdı. Yayınlanan ekran görüntülerinde modele ait önemli bilgiler yer alıyor. Sızıntının kaynağı ise çoğu zaman olduğu gibi Weibo isimli sosyal ağ.

HTC-One-M9-plus-Aurora-antutu

Gizemli yeni modelde 5.2 inç büyüklüğünde Quad HD (1440 x 2560 piksel) çözünürlük sunan bir ekran var. Ekranın altında ise MediaTek MT6795 yongası yer alıyor. Bu yonga 2.2 GHz hızında 8 çekirdeğe ve aynı zamanda PowerVR Rogue G6200 grafik işlem birimine sahip. 3 GB RAM ile desteklenen modelde 32 GB dahili depolama alanı var. Ayrıca yetmeyeceğini düşünenler için microSD slotu mevcut. Modelin bataryası 2840 mAh kapasiteli. Kamera tarafında arkada 21 MP çözünürlükte OIS (optik imaj stabilizasyonu) destekli bir çözüm sunulmuşken ön tarafta 5 MP’e yer verilmiş.

HTC One M9+ Aurora modelinin 630 Dolarlık fiyatıyla 15 Ekim tarihinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Android 6.0 güncellemesi alacak HTC cihazlar!