HTC One A9 inceleme

one a9 2

#İŞBİRLİĞİ

HTC seneyi bitirmeden son kozunu oynamak istiyor. Piyasaya çıkardığı yeni amiral gemisi olan HTC One A9, donanım birleşenlerinden çok, kaliteli işçiliği, kolay kullanımı ve tasarımı ile puan toplamak istiyor.

Keskin kenarlar yerine yuvarlatılmış metal bir tasarıma sahip olan HTC One A9, tıpkı iPhone 6 gibi iki adet anten alanına sahip. Kamera lensi hafif çıkık. Detaylıca bakıldığında One serisinde bildiğimiz fırçalanmış alüminyum gövde yerine çilalı bir alüminyum gövde kullanılmış. Bununla birlikte, hızlıca ulaşabileceğiniz yandaki açmma kapama düğmesinin tırtıklı olması da iyi düşünülmüş bir özellik olduğunu söylemeliyiz. Ön tarafta tıpkı iPhone’larda olduğu gibi bir Home tuşu yer alıyor. Bu tuşun özelliği, parmak izi sensörü teknolojisine sahip olması.

HTC One A9’un kasası 5 inç büyüklüğündeki ekranı için biraz büyük. Dolaysıyla ön tarafın üst ve alt kısımlarında bir parmak kalınlığında bir alan yer alıyor. Buna karşın HTC One A92un oldukça ince olduğunu söylemeliyiz.

htc-one-a9

Performansı

HTC One A9’un üzerindeki 5 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, canlı ve güçlü renkler verebiliyor. Full HD çözümürlüğüne sahip olan bu ekran yüksek bir kontrast ve parlaklık değerine ulaşması çok önemli bir avantaj. Daha da önemlisi ise, bu ekranın Gorilla Glass 4 teknolojisi ile çizilmelere ve darbelere karşı korunuyor olması. üründe beğendiğimiz bir özellik ekran kanarlarının da yuvarlak bir yapıya sahip olması. Bunun anlamı, temizleme işleminin çok daha kolay olması ve ele çok iyi oturması.

HTC One A9’un iç dünyasına baktığımızda, üst seviye bir telefondan çok üst seviye tasarım ve fonksiyonları üzerinde barındıran yüksek performanslı orta seviye bir ürün olduğunu söylemeliyiz. Sekiz çekirdekli 64 bit Snapdragon 617 işlemcisine (1.5 GHz) sahip olan HTC One A9, 2 Gbyte bellek ve microSD kart yardımıyla 2 TByte eklenebilen 16 GByte’lık bir kapasite barındırıyor.

one a9 4

Yaptığımız testlerde ürünün performansından gayet memnun kaldığını söylemeliyiz. Öyle ki bu performansı karşılaştırmak gerekiyorsa, Snapdragon 801 işlemcili bir telefon ile aynı performansı gösteriyor. Avantajı ise daha az ışıması ve çok daha az güç tüketmesi. Bu esasında çok önemli bir özellik. Çünkü 7.26 inceliğinde olan HTC One A9’a 2150 mAh’lik bir batarya kullanıldı.   16 saatlik bir konuşma sunan bu pil değeri, aynı zamanda 18 günlük bir StandBy süresine ulaşıyor. Bununla birlikte HTC One A9 (Quick Charge 2.0 adaptör ile geliyor), Qualcomm’un hızlı şarj özelliği olan Quick Charge 3.0 teknolojisini destekliyor.

Kamera

HTC One A9, arka tarafta 13 MP’lik bir kamera yer alıyor. F2.0 diyafram aralığına sahip olan bu kamera, optik görüntü sabitleyicisi ile birçok isteği karşılamak istiyor. Kameranın safir cam ile kaplı olması onu çiziklere karşı koruması iyi düşünülmüş bir özellik. Yaptığımız testlerde kameranın performansının gayet iyi olduğunu gördük. Loş ortamlarda video ve fotoğraf çekme kalitesi gayet başarılı olan HTC One A9, RAW çekimler yapıp işleyebiliyor. Kamera yazılımının tamamen yeniden yapılanmış olması hemen belli oluyor. Yine de şunu söylemekte fayda var. HTC One A9’un kamerası LG G4 veya Galaxy S6’nin kameraları ile yarışacak güçte değil. Buradaki amaç, kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan ortalamanın üzerinde bir kamera ile kullanıcıların karşısına çıkmak.

one a9 1

Ön tarafta bulunan ve F2.0 değerine ulaşan Ultrapixel kamera fazlasıyla yeterli. Her iki kamera Full HD video çekebiliyor ve bu videolarda optik sabitleyiciyi kullanabiliyor.

Android 6.0

HTC One A9’un diğer bir özelliği Android 6.0 Marshmallow desteğine sahip olması. Bu işletim sistemi yenilenen HTC Sense (v7) ile birleştiğinde oldukça kolay ve hızlı bir kullanım ortaya çıkıyor.

Peki bu ürün Apple iPhone 6’ya karşı iyi bir alternatif oluşturabilecek mi? Tasarım ve işçiliğe bakıldığında HTC One A9’un şansı çok yüksek. Bununla birlikte donanım birleşenleri ve fiyatı da göz önüne alırsak, iPhone’a pazarı dar edebilecek nitelikte. Yani şansı çok yüksek.

Buna karşın diğer Android cihazları ile karşılaştırıldığında, satış fiyatının çok büyük bir avantaj olmadığını söylemeliyiz.

one a9 3

Teknik Özellikler:

Ekran: 5 inç AMOLED (1920×1080)
İşlemci: Snapdragon 617
Bellek: 2 GByte
Kamera: 13 MP arka, 4 MP ön
Boyut: 145,8 x 70,8 x 7,3 mm
Ağırlık: 143 gr

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Android ve iOS için en iyi 10 minimalist oyun!