Vestel Venus V3 tanıtıldı

venus 4

Vestel, 3 milyon adet yurtiçi satış ve 1 milyon adet ihracat hedefiyle, Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu Venus’ün yeni serisi Venus V3’ü tanıttı.

Yeni Venus V3 serisi, diamond cut özel üretim teknolojisi kullanılarak geliştirilen ince ve hafif metal gövdesinin yanında, üstün teknik özellikleri ve sunduğu kamera deneyimi ile de fark yaratıyor. İlk Venus’ü Eylül 2014’te piyasaya sunan Vestel, V3 serisini Türk tüketicisinin ihtiyaçlarını analiz ederek üretti. Venus’ü diğer akıllı telefonlardan ayırt eden yerel içerikler Venus V3 serisinde de göze çarpıyor.

venus 5

Işıktan gelen ilham

Venus V3, doğadaki ışık yansımalarından ilham alınarak tasarlandı. Özel “diamond cut” teknolojisi kullanılarak geliştirilen metal çerçevesi stil sahibi bir duruş sergilerken; Gorilla Glass 3 ekranı çizik ve darbelere “Dur!” diyor. Üst segmentin yeni gözdelerinden biri haline gelecek Venus V3 5570’in 5.5’’ ve 5070’in 5.0” büyüklüğündeki Full HD IPS ekranı, renklerin canlılık ve parlaklığını artırarak akıllı telefonda film izleme ve oyun oynama keyfini en üst düzeye taşıyor. İnci beyazı, tekno gri ve altın renk seçenekleri ile sunulan 5570, hafifliği ile de segmentinin en iyileri arasında yerini alıyor.

Venus V3 5040 modeli de 5.0’’ HD IPS ekranında canlı ve parlak görüntülerden taviz vermezken, 140 grama kadar düşürülen gövde ağırlığı ve 7.4 mm kalınlığı ile segmentinin favorisi olmaya aday görünüyor.

venus 6

Selfie çekmek için göz kırpmak, gülümsemek, el sallamak yeterli

Venus V3, oldukça keyifli ve eğlenceli birçok teknolojik yeniliği de beraberinde getiriyor. Yeni Venus’ün müşteri geribildirimleri dikkate alınarak geliştirilen yenilikçi kamera özellikleri benzersiz deneyimler yaşatıyor. Venus V3, normal akıllı telefonlarda “selfie” çekilirken yaşanan zahmetlerin hepsine birden son veriyor. Selfie kamerası; el sallama, göz kırpma ve gülümseme olmak üzere üç farklı mod ile çalışıyor. Hiçbir anı kaçırmayan, hayatı eğlenceli bir deneyime çeviren Venus V3 ile selfie çekmek için göz kırmak, gülümsemek ya da el sallamak yeterli.

venus1

Görüntü titremesine son, kusursuz gece çekimlerine “Merhaba!”

Venus V3 serisi gelişmiş ön ve arka kamera özellikleri ile keyifli anları ölümsüzleştiriyor. Telefonda kullanılan BSI Görüntü Sensörü sayesinde akşam çekimlerinde daha çok detaya ulaşılabiliyor. Auto Modu özelliği ise ortam ışığı uygun olmadığında çekilen fotoğraflarda bile harikalar yaratılabiliyor. Venus V3’ün sunduğu bir diğer yenilikçi özellik olan Hızlı Auto Focus, hareketli nesnelerin titreme sorunu yaşanmadan çekilmesini sağlıyor. Böylece daha net selfie’ler ve görüntünün titremediği video çekimleri yapılabiliyor. Venus V3’ler, geliştirilmiş HDR modu sayesinde aydınlık noktaları daha iyi tespit edebiliyor. Parmak izi bırakmayan ve yansımaları önleyen lensi sayesinde, ortam ışığı ve fiziksel kirlenme kaynaklı çekim kusurlarını da en aza indiriyor.

venus 2

Yüksek performans, hızlı şarj

Venus V3 serisi, Android Lollipop işletim sistemi, Qualcomm işlemci ve yüksek depolama kapasitesi ile teknoloji tutkunlarının beklentilerini tam olarak karşılıyor. Seri birkaç ay sonra Marshmallow’a yükseltilebilecek. 5570 ve 5070’deki 8 çekirdekli 64 bit Qualcomm işlemci, yüksek performans gerektiren birçok uygulamanın başarıyla çalıştırılabilmesini sağlıyor. Ayrıca 2GB RAM, 32GB dahili depolama ve 64 GB’ye kadar çıkarılabilen SD Kart desteği ile telefonun performansı en üst düzeye taşınıyor.

venus 3

4 çekirdekli 32 bit Qualcomm işlemci, 1GB RAM ve 16GB dahili depolama alanına ve 64 GB’a kadar arttırılabilir SD kart desteğine sahip Venus V3 5040 modeli de kendi segmentinde performanstan ödün vermiyor. Tüm V3 serisinde V-Cloud ile 1 yıl ücretsiz 50 GB kapasiteli bulut depolama alanı da sunuluyor. Bu geniş depolama kapasitesi sayesinde kullanıcılar çektikleri fotoğraf ve videoları arşivlerinde güvenle saklayabiliyor, mutlu anlarını istedikleri zaman yeniden yaşayabiliyor.

Venus V3’ün yenilikçi çözümlerinden bir diğeri ise hızlı şarj özelliği. V3, restoranda, kafede, alışveriş merkezlerinde şarj cihazı ile bekleme derdine son veriyor. Venus V3’ün Quick Charge 2.0 özelliği sayesinde telefonlar diğer akıllı telefonlara göre yüzde 75 daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor.

iPad Pro’ya bir eleştiri daha geldi!