HTC Ocean yayınlanan videoda görüldü!

htc ocean

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, bu hafta içerisinde yeni modelini duyuracak. HTC Ocean olarak adlandırılacak modelin ilk videosu sizlerle.

2017 yılında duyurulacak ilk akıllı telefonlardan biri olarak beklenen HTC Ocean modeliyle ilgili önemli bir video yayınlandı. YouTube’da ortaya çıkan video, cihazın önemli bir özelliğine işaret ediyor.

HTC Ocean nasıl olacak?

Öncelikle henüz cihazın teknik özelliklerinin belli olmadığını belirtelim. Firma tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak “2017’nin tasarım dili” başlıklı videoda, HTC’nin de diğer markalar gibi eğimli ekran teknolojisine geçiş yapacağını görüyoruz.

HTC Ocean olarak duyurulması beklenen model, eğer videodaki iddialar doğruysa kıvrımlı bir ekran yapısına sahip olacak. Bu teknolojiyi Samsung’un Edge serisi cihazlarında daha önce görmüştük. Ancak hepsi bununla sınırlı değil.

Cihazın sağ ve sol yüzeylerinde dokunmatik bir alan olacağı görülüyor. Bu dokunmatik alanda kaydırma hareketi (scroll) yaparak, cihazı kontrol etmek mümkün olacak. Kullanıcılar bu bölümü özelleştirerek, sık kullanılan uygulamaları bu bölüme atayabilecek.

Eğimli (kıvrımlı) ekran teknolojisi daha önce yapılmış olsa da, bu şekilde bu kontrol şimdiye kadar akıllı telefonlarda karşımıza çıkmamıştı. Dolayısıyla merakla beklendiğini söyleyebiliriz.

HTC firmasından 12 Ocak tarihinde düzenleyeceği etkinlikte iki akıllı telefon duyurması bekleniyor. İkinci modele ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

2016’da Veda Ettiğimiz Teknolojiler