HPE Aruba Networking Central Üzerinden İzleme Ve Son Kullanıcı Deneyimi Sunuyor

Aruba Networking Central

HPE Aruba Networking Central müşteri tabanının ve veri gölünün büyümesi, yapay zeka içgörülerini hızlandırarak daha gelişmiş ağ yönetimi, güvenlik, performans ve görünürlük sağlıyor.

Hewlett Packard Enterprise, güvenlik öncelikli, yapay zeka destekli ağ yönetimi çözümü HPE Aruba Networking Central’ın Cisco, Juniper Networks ve Palo Alto Networks gibi üçüncü parti üreticilerin ağ cihazlarının izlenmesi için OpsRamp entegrasyonunu da içeren, yeni yapay zeka içgörüleri ve yetenekleriyle genişletildiğini duyurdu.

HPE Aruba Networking Central’ın yeni özellikleri arasında gelişmiş ağ cihazı yapılandırma motoru, genişletilmiş ağ gözlemlenebilirliği ve hızla büyüyen müşteri tabanından alınan yapay zeka içgörüleriyle desteklenen, yapay zeka tarafından oluşturulan ağ optimizasyonları yer alıyor.

Aruba Networking Central

HPE Aruba Networking CTO’su David Hughes, “HPE Aruba Networking Central, şimdi ve gelecekte gelişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yapay zeka destekli içgörülerle ağ otomasyonunu iyileştirmek için tasarlanan yeni nesil buluta özgü yönetim ile yapay zeka ağını hızlandırıyor” dedi. Hughes, “Ağ ve güvenliğin görünürlüğünü iyileştirmek için yapay zeka destekli içgörüleri sektördeki diğer satıcıların ürünlerini kapsayacak şekilde genişletmemiz, müşterilerimizin ağlarını kontrol etme, tahmin ve yönetim becerilerinde büyük bir avantaj sunarak yapay zeka ağ stratejilerini uygulayabilecekleri bir konuma getiriyor” diye ekledi.

HPE tarafından 2023 yılında satın alınan OpsRamp, geniş kapsamlı üretici yelpazesindeki kablosuz erişim noktaları, anahtarlar, güvenlik duvarları ve yönlendiriciler gibi ağ cihazlarından içgörüler sağlayarak HPE Aruba Networking Central’ın bağlamsal ağ gözlemleme yeteneğini artırıyor. Bu yeni seçenek, heterojen ağlardaki kör noktaları azaltmaya yardımcı oluyor ve genel durum izleme ve sorun gidermeye yönelik işlevleri hızlandırıyor.

Bunların yanı sıra HPE Aruba Networking Central’ın Dijital Deneyim İzleme (Digital Experience Monitoring – DEM) yetenekleri, HPE Aruba Networking User Experience Insight (UXI) arayüzüne yerel olarak entegre edilerek genişletildi. Bu özellik HPE Aruba Networking UXI sensörleri ile birleştirildiğinde, kullanıcıdan uygulamaya kadar hizmet seviyesi anlaşmasının (SLA) uyumu tek bir bölmeden sürekli olarak izlenmesini sağlıyor.

Ağ yapılandırmalarını geniş ölçekte daha da kolaylaştırmak amacıyla HPE Aruba Networking Central’ın cihaz yönetimi; HPE Aruba Networking kablolu, kablosuz ve ağ geçidi ürünlerine dair ortak bir yapılandırma modeli, yeni hiyerarşik yapılandırma özellikleri ve 90 yeni API’nin eklenmesini içeriyor.

Henkel Corporation Dijital Altyapı Hizmetleri Küresel Başkanı Keven McCammon, “Küresel bir ağı yaygınlaştırmak, yükseltmek ve yama uygulamak karmaşık ve zaman alıcı bir süreçtir. HPE Aruba Networking Central’ın son sürümüyle 400’den fazla tesisteki yaygınlaştırma sürecini haftalardan saatlere indirecek bir otomasyon bekliyoruz” dedi.

Aruba Networking Central

Bahsedilen tüm iyileştirmeler, son altı ay içinde eklenen ve ağları planlama, yaygınlaştırma, yönetme, sorun giderme ve optimize etme süresini ve çabasını önemli ölçüde azaltan, daha iyi eğitilmiş yapay zeka modeliyle daha da geliştirilecek. Yeniden eğitilen ve ayarlanan yapay zeka modelleri, artık 4,6 milyondan fazla ağ tarafından yönetilen cihazdan ve 1,6 milyardan fazla müşteri uç noktasından gelen telemetrileri içeren bir veri gölünden besleniyor. Bu, 2024’te katlanarak büyümeye işaret ediyor.

Bu yılın başlarında HPE Aruba Networking, HPE Aruba Networking Central’a çoklu üretken yapay zeka (GenAI) Büyük Dil Modellerini (LLM’ler) entegre ederek AIOps ağ yönetimi yeteneklerini genişlettiğini duyurmuştu. 2024 yılında HPE, IoT güvenlik risklerinin ele alınmasına yardımcı olmak için HPE Aruba Networking Central ile yeni yapay zeka destekli güvenlik gözlemlenebilirliği ve izleme özelliklerini, HPE Aruba Networking Central tarafından sunulan davranışsal analitik tabanlı ağ algılama ve yanıt (NDR) yeteneklerini de tanıttı.

HPE Aruba Networking Central, SaaS olarak satılan bulut ölçekli bir ağ yönetimi çözümüdür. Ayrıca HPE GreenLake platformu aracılığıyla sunulan HPE GreenLake for Networking (NaaS) aboneliğinin bir parçasıdır. AI Networking yetenekleri Ekim 2024’ten itibaren genel bir önizleme olarak kullanıma sunulacak. Üçüncü taraf izleme, UXI entegrasyonu ve belirli cihaz yapılandırma özellikleri, 2024 yılı sonundan önce genel önizleme sürümüne eklenecek.

Oppo A60 inceleme: Güncel ve ekonomik akıllı telefon çözümü