HP Pavillon Gaming 15 inceleme

hp

#İŞBİRLİĞİ

Özellikle arada bir oyun oynamayı seven kişiler için tasarlanan HP Pavillon Gaming 15, sahip olduğu fiyat/performans oranı ile fark yaratıyor. Güçlü donanım birleşenleri ve 15.6 inç büyüklüğünde FullHD ekrana sahip olan Pavillon Gaming 15’e yakından bakıyoruz.

Ekranı büyük bir dizüstü sistemi olsun ve performanstan geri kalmasın. Fiyatı uygun olsun ama oyun oynama zevkinden de kullanıcıyı maruz bırakması. Bunlar her ne kadar hayal gibi görünse de HP bu hayali gerçekleştirdi. HP Pavillon Gaming 15 olarak adlandırılan bu yeni ürün, gerek performans oranı gerekse de güçlü ve güncel (Skylake platformu, Nvidia geforce GTX 950M) donanım birleşenleri ile kendisinden fazlasıyla söz ettirecek.

1

Hemen söyleyelim. HP Pavillon Gaming 15, çok yüksek performansa sahip bir dizüstü değil. Zaten günümüzdeki oyunlar çok yüksek konfigürasyonlu sistemlere ihtiyaç duymuyorlar. Buna en iyi örnek PS4 ve Xbox gösterilebilir. Oyun geliştiriciler çok yüksek paralar harcamadan oyun oynanabileceğini bu ürünlerle gösterdiler. Şimdi sıra dizüstü sistemlerde.

HP bu yeni trendi çok iyi görmüş olmalı ki, oyun dünyasına yeni adım atacak olan kullanıcılar için, HP Pavillon Gaming 15’i geliştirdiler. Daha doğrusu HP, başka oyuncuların da olduğu bu yeni pazarda üzerine düşen payını almak istiyor. Bunun için de özellikle fiyat/performans oranına oynuyor.

4

Bu yüzden olsa gerek kasa tasarımında metal yerine plastik kullanıldı. Mat bir plastik olan bu malzeme ,yeşil ve siyah rengin güzel bir birleşimini gösteriyor. Bu esasında önemli bir özellik. Çünkü oyuncular kırmızı-siyah ve yeşil -siyah renkli ürünleri tercih ediyorlar. HP Omen ve Star Wars Edition kırmızı-siyah renklerde olduğundan dolayı, bu ürünün yeşil-siyah olması çok yerinde bir karar olduğunu söylemeliyiz.

Kaldı ki kasa her ne kadar plastik olsa da malzeme kalitesi oldukça yüksek. Bu özellik başarılı bir işçilik ile birleştiğinde, çok stabil bir yapı ortaya çıkıyor. HP Pavillon Gaming 15’in klavyesine baktığımızda, hemen oyuncuların çok iyi tanıdığı Razer tasarımı akla geliyor.

5

Skylake ve Nvidia’nin gücü

Oyuncuların en önemli olmazsa olmazı, Intel ve Nvidia teknolojilerinin tek çatı altında toplanması. Dört çekirdekli Intel Core i7-6700HQ işlemcisine sahip olan HP Pavillon Gaming 15, işlemci çekirdeklerini 2.6 ile 3.5 GHz hızında çalıştırabiliyor. Bu işlemci oldukça performanslı. Öyle ki bu işlemci ile sadece oyun oynamıyorsunuz, Aynı zamanda da Video işleme uygulamalarını da rahatlıkla çalıştırabiliyor. Ekran yongası, 4 GByte bellekli Nvidia GTX950M. Bu yonga Skylake ile birleştiğinde Battlefield, Metal Gear Solid 5 ve GTA 5 gibi oyunlar rahatlıkla oynanabiliyor. HP Pavillon Gaming 15 aynı zamanda eSport tutkunlarının ihtiyaçlarını da karşılıyor. Dota 2, League of Legends ve World of Tanks gibi oyunlar FullHD çözünürlüğünde bile olsa bu cihazı zorlayamıyor.

6

Tabi burada kullanılan ve 16 Gbyte’a kadar yükseltilebilen 8 Gbyte bellek kapasitesini unutmamak lazım. Bununla birlikte 1 TByte + 8 Gbyte kapasiteli Hibrid diskin de önemi büyük. Üründe beğendiğimiz bir özellik, bu ürüne M.2 SSD disk takabiliyor olması.

HP Pavillon Gaming 15, tam performansta bile neredeyse ısınmıyor olması çok büyük bir avantaj. Fanların çalıştığını elbette hissedebiliyorsunuz. Ama buradaki gürültü oranı çok düşük ve kesinlikle rahatsız edici değil.

2

Kullanılan 15.6 inç ekranın IPS olması da önemli bir avantaj. Dokunmatik olan bu ekran 1920×1080 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. Bundan da önemlisi ise, ekranın mat olmasından dolayı yansımaması ve oyun zevkini yarıda bırakmaması. Bu ekranın diğer bir özelliği ortalamanın üzerinde bir parlaklık ve kontrast değerine sahip olması. Yani bu ürünü, çok güneşli olmazsa da az güneşli ortamlarda rahatlıkla kullanabilmeniz.

2.32 kg ağırlığında olan bu ürün 29 mm’lik kalınlığı ile zahmetsizce taşınabiliyor. Pilli kullanım durumda , yaklaşık 5 saatlik bir güç sağlıyor. Oyun oynamayı seven kişiler bu ürün ile 2 saat boyunca kesintisiz oynayabiliyorlar.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

En iyi 5 Android arama uygulaması