HP, ekranınızın gözetlenmesini önleyecek!

Teknoloji şirketleri gizliliğinizi size geri satıyor! iş değiştirmeyi

Dizüstü bilgisayarınız ile kalabalık ortamlarda çalışırken, rahatsız edici bakışlardan rahatsız oluyorsanız, HP’den size güzel bir haberimiz var. HP, kişisel güvenliği artırmak adına yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor.

gizlilik

Taşınabilir bilgisayarlar ile yıllardır mobil şekilde çalışmak mümkün. Bilgisayarınızı götürdüğünüz kalabalık mekanlarda bazen sizin için özel olan dosyalarla uğraşmanız gerekebilir. Böyle bir senaryoda, etraftaki meraklı gözlerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz ancak pek mümkün olmaz. Örneğin bir kafede arkanızdaki masada oturan insanlar, ekranınızı neredeyse sizin açınızla görebilir.

HP, bu duruma bir çözüm getirmek için çalışıyor. Hem kişisel hem de kurumsal tarafta son derece etkin olan firma bu özellik ile kişisel güvenliği bir adım öteye taşımayı vaad ediyor. Söz konusu özellik ile ilgili net bilgiler yok. Bu teknolojiye sahip bilgisayarları 2016’nın ilk yarısından itibaren göreceğiz.

Bahsedilen bu teknoloji, ekranın farklı açılardan görülmesini engelleyecek sıradan bir katman değil, elektronik olarak denetlenebilir bir özellik olacak. Yani muhtemelen ekran panelinin içerisine yerleştirilecek. Kontrolün kullanıcıda olacağı bu özelliği istediğiniz zaman açıp, kapatabilmek mümkün olacak. Bu sayede istemediğiniz kişilerin ekranınızı gözetlemesini önleyebileceksiniz. İlgili özellik kişisel ve kurumsal verilerin korunması adına önemli bir atılım olacak gibi duruyor. Ancak şimdilik basına sızan bilgiler bu kadar.

Toshiba’dan Surface Pro 4’e rakip: DynaPad