Horizon Forbidden West Türkçe olarak gelecek

Horizon Forbidden West

PlayStation 5 ve PlayStation 4 için geliştirilen Horizon Forbidden West’in Türkçe alt yazı seçeneği ile geleceği kesinleşti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Yeni nesil konsollar satışa sunulalı neredeyse 1 sene oldu. Fakat bu 1 senelik süre içerisinde öyle elle tutulur bir yapımla karşılaşmadık. Özellikle Sony PS5 için hazırladığı sunumlarda bazı oyunları bilinçli olarak ön plana çıkartmış ve PS5’in ne denli güçlü bir konsol olacağına dair mesajlar vermişti.

Peki PS5 gerçekten de beklentileri karşıladı mı? Dürüst olmak gerekirse şimdilik bu konu hakkında net yorumlarda bulunmak doğru olmayacaktır. Az önce de belirttiğimiz üzere henüz PS5’i zorlayacak bir oyun çıkmadı. Belki de bu kapsamda en görkemli yapım Horizon Forbidden West olacak.

Horizon Forbidden West Türkçe olarak gelecek

İlk etapta PS5’in çıkış oyunları arasında lanse edilen Horizon Forbidden West geliştirme sürecinde yaşanan aksaklıklardan ötürü 2022 yılına ertelendi. Aslında 2021’in son çeyreğinde oyun çıkacaktı. Fakat yapımcı ekip geçtiğimiz gün bu yapımı 2022 Şubat ayına ertelediğini belirtti.

Peki gelelim asıl merak edilen soruya. Bu oyunda Türkçe dil desteği bulunacak mı? Malum Sony son günlerde konsollarına özel olarak geliştirdiği tüm oyunlara Türkçe dil desteği koyuyor.

Son yapılan açıklamaya göre Horizon Forbidden West için de Türkçe dil desteği sunulacak. En azından gelen son resmi açıklama bu yönde. Hatırlanacağı üzere ilk oyunda Türkçe dil desteği yoktu.

Samsung Galaxy S21, One UI 3.1.1 güncellemesi alıyor