Honor GT 2 İçin 8.800 mAh Pil ve Erken Snapdragon 8 Gen 5 İddiası

Honor GT 2

Honor’un yılın son çeyreğinde duyurması beklenen GT 2 serisi için yeni sızıntılar, standart modelin odağını pil ve performansa çevirdiğini gösteriyor. Rapora göre GT 2, 100W hızlı şarjla desteklenen 8.800 mAh’lik bir batarya taşıyabilir; böylece ilk nesildeki 7.200 mAh’lık kapasitenin üzerine çıkmış olacak.

Honor’un yeni GT 2 serisi hakkında giderek daha fazla detay ortaya çıkıyor. Şirketin yıl sonuna doğru tanıtması beklenen serinin, standart GT 2 ve GT 2 Pro olmak üzere iki modelden oluşacağı söyleniyor. Özellikle Snapdragon 8 Gen 5 yonga setinin bu modellerden birine güç vermesi bekleniyor. Qualcomm’un yeni nesil işlemcisini önümüzdeki ay Snapdragon 8 Elite 2 ile birlikte duyuracağı konuşulurken, Honor’un bu teknolojiyi erkenden kullanan markalardan biri olacağı tahmin ediliyor.

Honor GT 2

Ortaya çıkan son raporlara göre, GT 2’nin en dikkat çeken tarafı batarya kapasitesi olacak. Cihazın 8.800 mAh gibi devasa bir pile sahip olacağı iddia ediliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, ilk nesil Honor GT modelinde 7.200 mAh batarya bulunuyordu. Şirket daha önce de Honor Power’da 8.000 mAh, Honor X70’te ise 8.300 mAh batarya kullanmıştı. Görünen o ki Honor, GT 2’de pil ömrünü çok daha üst seviyeye taşıma niyetinde. Ayrıca cihazın 100W hızlı şarj desteğiyle geleceği de gelen bilgiler arasında.

Donanım tarafında da iddialı görünen modelin, 24 GB’a kadar RAM ve 1 TB depolama kapasitesi sunabileceği belirtiliyor. İşlemci tarafında ise iki farklı seçenek öne çıkıyor: Snapdragon 8 Gen 5 ya da geçen yılın güçlü yongası Snapdragon 8 Elite. Hangisinin tercih edileceği henüz netleşmiş değil. Ekran tarafında ise 6,7 inç büyüklüğünde düz OLED LTPS panel kullanılacağı ve bu ekranın 1,5K çözünürlük sunacağı söyleniyor. Ayrıca ekran altına yerleştirilen ultrasonik parmak izi okuyucu ve metal çerçeve detayları da cihazı öne çıkaran özellikler arasında yer alıyor.

Serinin üst modeli olacak GT 2 Pro hakkında ise şimdilik fazla bilgi bulunmuyor. Ancak söylentilere göre bu cihazın Snapdragon 8 Elite 2 işlemciyle donatılması bekleniyor. Diğer teknik detayların ise önümüzdeki haftalarda netleşmesi öngörülüyor. Honor’un kasım veya aralık ayında bu seriyi resmiyet kazanması, yılın son çeyreğinde amiral gemisi seviyesine yakın yeni bir alternatifin piyasaya çıkması anlamına gelecek.

Sony Xperia 1 VII Yeniden Satışta: Üretim Sorunu Çözüldü