Honda 2015 Model Civic, Civic Tourer ve CR-V Modelleri Çağ Atladı

honda civic nvidia tegra

NVIDIA Tegra mobil işlemcisinin Avrupa’da gelecek yıl lanse edilecek 2015 Honda Civic, Civic Tourer ve CR-V modellerinde araç içi ses ve bilgi sistemini güçlendireceğini duyurdu.

Honda, Tegra otomotiv sınıfı işlemciyi entegre ederek araç içi bilgi eğlence uygulamalarında NVIDIA teknolojisini kullanan dünya genelindeki 19. otomobil üreticisi oluyor. Bu duyuru, bu Honda modellerinin ilk kez görüldüğü 2014 Mondial de l’Automobile (Paris Otomobil Fuarı) ile aynı döneme denk geldi.

honda-civic-nvidia-tegra-1

NVIDIA Otomotiv Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Rob Csongor, “Honda, NVIDIA’nın gelişmiş mobil teknolojisini önemli bir yeni araç segmentine getiriyor” dedi. “NVIDIA Tegra çözümü, Honda’nın bu modellerinde açık, esnek bir bilgi eğlence platformu sunmak üzere Android işletim sisteminden yararlanıyor. Akıllı telefon uygulamaları dünyası ve otomotiv endüstrisinin gereksinimleri arasında köprü kuran, daha da önemlisi bunu sürüşü güvenli kılan bir şekilde yapan bir platform.”

honda-civic-nvidia-tegra-2

NVIDIA ve Honda, 2015 Honda Civic, Civic Tourer ve CR-V araçlarına tümleşik işletim sistemi olarak Android 4.0.4 entegre etmek üzere birlikte çalıştı. NVIDIA oyun, tablet ve TV platformlarındaki engin deneyimini otomotiv uygulamalarına getiriyor.

honda-civic-nvidia-tegra-3

Güçlü fakat enerji verimli otomotiv sınıfında NVIDIA Tegra işlemciden yararlanan Honda Connect bilgi eğlence sisteminin kullanımı kolay ve sezgiseldir. Tutma, yakınlaştırma ve kuvvetli dokunma gibi dokunmatik ekran hareketlerine hızlı tepkisi, tüketicilere akıllı telefonlarında ve tabletlerinde bekledikleri deneyimi yaşatır.

honda-civic-nvidia-tegra-4

Zengin, canlı grafiklerin yanı sıra ekranları kişiselleştirme olanağı sunan Honda Connect, direksiyondaki kişiye harika bir kişisel deneyim sunar. Tegra ile güçlendirilen sistem, uydu navigasyonu için 7 inç geniş bir dokunmatik ekranı, arka görüş kamerasını ve araç bilgilerini yönetir. Honda Uygulama Merkezine erişim, Aha Radio gibi dokunmatik ekranda kullanılabilecek uyumlu uygulamaların elde edilmesine olanak sağlar.

honda-civic-nvidia-tegra

Bugün yollarda NVIDIA işlemcileri olan 6 milyondan fazla otomobil var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 25 milyon NVIDIA işlemcinin araçlara entegre edilmesi bekleniyor. NVIDIA Otomotiv hakkında daha fazla bilgiyi www.nvidia.com.tr/object/tegra-automotive-tr.html adresinde bulabilirsiniz.

Apple’dan iPad Sürprizi!