Homefront: The Revolution, CryEngine’i Linux’a Taşıyor

Homefront The Revolution Gün Yüzüne Çıktı1

Crytek tarafından geliştirilmekte olan Homefront: The Revolution’ın, CryEngine oyun motorunu Linux işletim sistemine taşıyan ilk oyun olacağı açıklandı.

Kaos Studios tarafından geliştirilen ve 2011 yılında THQ tarafından piyasaya sürülen Homefront‘un devam oyunu olan Homefront: The Revolution, geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkmış ve hemen ardından da resmi olarak duyurulmuştu. Homefront’un devam oyununu geliştirmesi için THQ tarafından seçilen stüdyo, Crysis ve Far Cry gibi serilerin yapımından sorumlu olan Crytek oldu. THQ’nin aradan geçen yıllarda iflas etmesinin ardından yayımcı firma rolünü Deep Silver üstlense de, Crytek yapımcı stüdyo olarak görev almaya devam etti.

Homefront_The_Revolution

Crytek‘in oyunlarında kullandığı CryEngine oyun motorunu kullanan hiçbir oyun bugüne kadar Linux işletim sistemine yönelik olarak yayınlanmamıştı. Ancak konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda konuşan Crytek, Linux için ilk CryEngine oyununun yakın zamanda çıkacağını belirtmişti. Bu sözünü yakın zamanda yerine getirecek gibi görünen stüdyo, CryEngine‘i Linux platformuna taşıyacak ilk oyunun Homefront: The Revolution olacağını açıkladı. Linux’un yanı sıra Windows, OS X, PlayStation 4 ve Xbox One’a yönelik olarak hazırlanan Homefront: The Revolution, 2015 yılında piyasaya sürülecek.

Google Chromebooklar Yeni Bölgelere Taşınıyor