Hiç Bilmediğiniz Oyun Konsolu

konsol

Oyun piyasasının ne kadar büyük olduğunu herkes bilir. Bu piyasaya dair girişimde bulunan kim olursa olsun zarar etmez diyenler dahi var. Bunu duyan bir firma öyle bir şey geliştirdi ki oyun piyasasında nereye koyacağımı bilemedim. Dünyanın en küçük oyun konsolu kısa zamanda piyasalarda.

Herkes uzun seyahatler olsun, bir yerden bir yere giderken olsun zamanı geçirmek için en çok müracaat ettikleri yer, telefonlarında ki oyunlar oluyor. Bu nedenle akıllı telefonlar oyun sahasında da farklı gelişmelerin yaşanmasını, bu piyasanın büyümesini sağladı. Taşınabilir oyun aygıtları içerisinde en iyi oyun deneyimi yaşatan akıllı telefonlara rakip çıktı. Telefonlarınızdan daha da küçük oyun konsolu, Tamagotchi’lerden bile daha küçük diyebiliriz.

konsol

SheekGeek firmasının tasarladığı oyun konsolu, görüntüsünü Sony vizöründen faydalanarak alıyor. Oyunu idare eden kontrol tuşları ise ekranın hemen altında toplanmış. Cihaz oyunlar üzerinde değişiklik yapmanıza müsaade etmiyor. Bunun yanında iki kişilik oyunlar cihaza eklenmiş ama iki kişinin yan yana gelip nasıl oyun oynayabileceğini hiç düşünmemiş. Şayet iki kişinin parmaklarının sığacağı kadar yer yok. Bunu da geçtim buna dair bir tuş yok. Dedim ya ben bu cihazı oyun dünyasında bir yere koyamadım.  Küçücük ekranında oyunu takip etmek için gözleri bozmaya bile değmez. Neden yazdım bu icadı? Bazen teknoloji çılgınlık gibi geliyor. Bunu kanıtladığı için yazdım.