Miyazaki filmlerinden çıkarılacak önemli 5 ders

Miyazaki filmlerinden çıkarılacak önemli 5 ders

2016 yılında Hayao Miyazaki’nin veda filmini hazırladığının öğrenilmesiyle başlayan uzun bir bekleyişin ardından izleyiciler nihayet bu sonbaharda The Boy and the Heron’u izleyebildiler. İşte bu filmlerden çıkarılacak dersler.

Japonya’daki orijinal başlığı Nasıl Yaşıyorsun?, Komşum Totoro ve Oscar ödüllü Ruhların Kaçışı gibi önemli animasyon filmlerinin yaratıcısını büyük ölçüde etkileyen 1937 tarihli bir romana dayanan son film fazlasıyla beğenildi. 20. yüzyılın ortalarında tüm Japon çocuklar tarafından okunan klasik kitap, bir çocuğun cesaretin gerçek anlamı, dünyadaki adaletsizlikler ve kendi varoluşunun özü hakkında aldığı önemli derslerin öyküsünü anlatıyor. Bunlar aynı zamanda Miyazaki’nin kurduğu Studio Ghibli evreninde de tekrarlanan temalar. İşte onun filmografisinden, yaşamanın zor sanatında bize yardımcı olabilecek bazı dersler.

Miyazaki filmlerinden çıkarılacak önemli 5 ders

Sihir günlük yaşamda gizlenir. Bazen bu, Whispers of the Heart’ın genç kahramanının başına geldiği gibi, rastlantı veya eşzamanlılık yoluyla ortaya çıkar. Filmde Shizuku, kütüphaneden eve getirdiği kitapların daha önce Seiji Amasawa adında biri tarafından okunduğunu keşfediyor ve bu durum Shizuku’nun hayatına yansıyor. Çevremize dikkat etmediğimizde kaç tane önemli tesadüf yanımızdan geçip gidiyor?

Gücünüz konfor alanınızın dışında yatıyor.  Miyazaki dünyasında Ghibli karakterleri, tanıdık dünyalarını terk edip bilinmeyene doğru maceraya atıldıklarında gerçek boyutlarını bulurlar. Oğlan ve Balıkçıl vakasında, kahramanın ailesinin lanetli binasına girme konusundaki pervasızlığı, annesinin ölümünün neden olduğu acıyı atlatmasına ve üvey annesiyle olan ilişkisini iyileştirmeye başlamasına olanak tanıyor. Bunlar hayattaki bazı önemli derslerden biri.

Dragon Age: Dreadwolf’un Adı Değişti Tanıtım Tarihi Açıklandı