Havuç ve salatalıktan piyano yaptı!

havuc salatalik piyano

Koronavirüs salgını herkesi çok olumsuz yönde etkiledi. Bazıları bu süreci daha yaratıcı bir şekilde geçirmek istedi. Onlardan bir tanesi de bu haberimizde.

Eskişehir Ticaret Borsası İlkokulu 1. sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Ege, bilgisayar programı kullanarak ilginç bir düzenek oluşturdu. Arduino, kablo ve bilgisayar programlarını kullanarak nota seslerini çıkaran Ege, böylece büyük bir verim elde etmeyi başardı. Evde kalma sürecini en verimli şekilde geçiren kişilerden birisinin de Ege olduğunu söyleyebiliriz.

Pratik yollardan piyano yaptı

Salgın sürecinde neredeyse 24 saat boyunca evde kalıyoruz. Orta yaş kesimi evde pek sıkılmasa bile, çocuklar ve gençler onlarla aynı fikre sahip değil. Özellikle de çocuklar sürekli olarak dışarıda oyun oynamaya alıştıkları için evde kalmak onlara çok zor geliyor.

Yapay zeka şarkı bestesi

 

Evde çok sıkıldığını söyleyen Ege, “Evde kalmaktan sıkıldım. Ben de evde salatalıklar ve havuçlardan piyano yaptım” diyerek duygularını ifade etti. Ona göre bu süreç verimli bir şekilde devam ettirilirse çok daha yaratıcı sonuçlar elde edilebilir. Eskişehir’de yasak yüzünden evden çıkamayan Ege Yılmaz, bu tür yaratıcı sonuçlar elde eden kişilerden sadece bir tanesi. Onun gibi birçok insan yaratıcı sonuçlar elde etmek istiyor.

Google Pixel 4a özellikleri Geekbench’te göründü!

Evde kalma sürecinde bazı insanlar spor yapmaya daha çok merak salarken, kimileri de böyle faaliyetlerle uğraşıyor. Türkiye’de vaka sayısının gün geçtikçe artması ise evde daha ne kadar süre kalacağımızı belirsiz hale getiriyor. Sizce bu küçük çocuğun yaptığı piyano düzeneği kullanışlı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.