HarmonyOS yüklü cihazların sayısı 10 milyonu aştı

h2

Bu ayın başlarında Huawei , tescilli işletim sistemi HarmonyOS 2.0’ın en son sürümünü duyurmuştu ve şimdi, yeni işletim sistemine yükseltilen ürünlerin sayısı sadece bir haftada 10 milyonu geçti.

Çinli teknoloji devi HarmonyOS’un piyasaya sürülmesiyle birlikte bir dizi akıllı telefon modeli ve bu güncellemeyi alacak diğer ürünleri de duyurdu. QQ raporuna göre , şirketin bazı netizenler tarafından yeni işletim sistemine 10 milyondan fazla cihaz getirmeyi başardığı ile ilgili haberler çıkmıştı ve Huawei’nin dahili personeli, görünüşe göre haberi resmileştirdi ve bu raporu doğruladı.

Huawei HarmonyOS

Şu an itibariyle, markanın tüm dünyada dolaşımda yaklaşık 200 milyon akıllı telefonu olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca, bu modellerin çoğu yeni piyasaya sürülen HarmonyOS’a (Çin’de HongMengOS olarak da bilinir) yükseltme için uygun olacaktır. Dolayısıyla, yeni güncelleme için daha fazla model uygun hale geldikçe bu sayının daha da artmasını bekleyebiliriz.

Özellikle şirket, HarmonyOS’u çapraz platform ve çoklu cihaz desteği entegrasyonu ile kurmuştu. Başka bir deyişle, tüketici elektroniği üreticisinin işletim sistemi, IoT (nesnelerin İnterneti) ve hatta akıllı ev aletleri de dahil olmak üzere bir dizi akıllı ürüne de girecek.

Huawei’nin kendisine uygulanan ambargodan sonra HarmonyOS çalışmalarına hız vermiş ve olduğunca yeni işletim sistemine yönelmişti. Gidişata baktığımızda bu durumun ileride firma için kötü değil iyi bile olabileceği söyleniyor. Kendi işletim sistemi için geliştirmeleri her ne kadar büyük maaliyet getirse de ileride kendi işletim sistemini pazarlayabileceği bile düşünülüyor.

 

Realme GT Avrupa pazarında boy gösterecek