HarmonyOS çıkış tarihi erkene alınabilir: Şimdi Android düşünsün

HarmonyOS 3 kullanan cihazlar

Herkesin büyük bir merakla beklediği HarmonyOS çıkış tarihi erken bir tarihe alınabilir. Yeni çıkan iddialar birçok kişiyi heyecanlandırdı. İşte merak edilen tüm detaylar.

Huawei ve ABD arasında yaşanan gerilim sert bir etkiye neden oldu. Elbette bunun ana kaynağı Çin ile ilgili yapılmak istenen baskıydı. Özellikle 5G alanında beklentilerin çok ötesine geçmeyi başaran Huawei Çin ordusuyla birlikte çalışma suçlaması ile karşılaştı. Bütün Avrupa’nın 5G ağını örme konusunda ciddi olan Huawei böylece diskalifiye edilmek için bir sebep vermiş oldu.

ABD tarafından Çinli dev marka ile ilgili yazılım, hammadde ve ara ürün yasaklamaları getirilmişti. Tüm bu yasakların ardından Huawei şirketi kara listeye alınmış oldu. Ayrıca Android platformu kullanılamaz hale geldi. Huawei pes etmek yerine kendi işletim sistemini oluşturmaya başladı.

HarmonyOS çıkış tarihi büyük merak konusu

Birçok kişi bu yeni işletim sisteminin ne zaman piyasaya sunulacağını merak ediyordu. Elbette Türkiye’de çok büyük bir Huawei fan kitlesi yok. Ancak Çin ve diğer Asya ülkelerinde takipçisi oldukça fazla.

HarmonyOS çıkış tarihi

Şirketin işletim sistemini kullanan bazı cihazlar bulunsa bile yine de resmi olarak dağıtımı yapılmadı. Gerçek anlamda Android gibi bir işletim sistemi olması için tüm güncellemelerin yapılarak yayınlanması gerekiyor. Ortaya çıkan bazı detaylar beklenen tarihten biraz daha erken bunun olabileceğini gösteriyor.

HarmonyOS performansı beklentileri aşabilir: Yeni açıklamalar var

Android ile sıkı bir şekilde yarışma imkanı sunan HarmonyOS, 2 Haziran 2021 tarihinde piyasaya sunulabilir. Peki sizin bu işletim sisteminden beklentileriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.