HarmonyOS 90 milyonu da devirdi

HarmonyOS 2.0

Huawei’nin kendi mobil işletim sistemi HarmonyOS hızlı yükselişini sürdürüyor. Kısa süre önce 70 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı açıklanan HarmonyOS şimdi de 90 milyon barajını devirdi.

HarmonyOS 90 milyonu da devirdi. Çok değil daha birkaç hafta önce HarmonyOS’in 70 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığı belirtilmişti. Şimdi ise bu sayının 90 milyonu da geçtiği belirtildi. Peki bu nasıl oldu? Sadece birkaç haftada HarmonyOS’e 20 milyon yeni kullanıcının eklenmesi mümkün mü?

Pekala mümkün. Çünkü HarmonyOS sadece akıllı telefonlar özelinde çıkan bir işletim sistemi değil. Dolayısıyla burada kullanıcı sayısının içerisinde akıllı saatler ya da tabletler de olabilir.

HarmonyOS 1

HarmonyOS 90 milyonu da devirdi

Hatırlanacağı üzere Huawei HarmonyOS’i tanıtırken yalnızca akıllı telefonlar özelinde bir tanıtım yapmamıştı. PC’lerden, tabletlere, akıllı saatlere kadar uzanan bir ekosistem üzerinde yoğunlaşılmıştı.

Bu açıdan düşününce HarmonyOS’in kısa sürede 90 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması çok da absürt gelmiyor. Bunlara ek olarak eski cihazlar için gelen HarmonyOS güncellemelerini de hesaba katmamız gerekiyor.

Keza pek çok kullanıcı HarmonyOS’e geçiş için hayli meraklıydı. Dolayısıyla Huawei’nin kısa süre sonra 100 milyon barajını aşması da mümkün. Elbette burada önemli olan yeni cihaz satışları. Huawei akıllı telefon satışlarında tökezlese de tablet, PC ve akıllı saat pazarında hala etkin bir görünüm sergiliyor. Bu satışların da HarmonyOS’in kullanıcı sayısını arttırması muhtemel.

Yazıcılardan üretilen etler sofralara geliyor: Gelecekte çok ucuz olacak