Halle Berry Yıllar Sonra Kedi Kadın Hakkında Konuştu

22 1

Ünlü oyuncu Halle Berry, Kedi Kadın’ın 20. yıl dönümünde ilginç açıklamalar yaptı.

Halle Berry ve Sharon Stone’un başrolünde oynadığı Kedi Kadın, 20 sene önce 2004’te vizyona girdi. Film sinemalara gelmeden önce yapılan açıklamalar ve tanıtımlardan dolayı yüksek beklenti oluşturmuştu. Ancak film hayal kırıklığı yaşattı ve eleştirmenler tarafından tabiri caizse yerin dibine batırılıp çıkarıldı. Düşük puanlar alan Kedi Kadın sinemanın kötü filmleri arasındaki yerini de aldı. Geçtiğimiz günlerde Halle Berry’den Kedi Kadın hakkında dikkat çekici itiraflar geldi.

Entertainment Weekly’ye konuşan Halle Berry, “Kedi Kadın’ın ana fikri kadınları yüz kreminden kurtarması üzerineydi. Ancak bu bence filmin yumuşak karnıydı. Diğer süper kahramanlara bakarsanız onların kadınları çatlamış yüzden kurtarmadıklarını dünyayı kurtardıklarını görürsünüz. Fakat yüz kremi fikrinin bir süper kahraman için çok hafif bir problem olduğunu biliyordum. Kariyerimin o döneminde buna meydan okuyabileceğime inanmıyordum ve buna uydum” dedi.

halle berry

Pitof’un yönettiği Kedi Kadın’da Patience Phillips rolündeki Halle Berry çalıştığı kozmetik şirketindeki yeni bir ürünün sağlık sorunlarına neden olduğunu bulur ve şirketin bu durumu örtbas etmeye çalıştığını öğrenir. Fakat Laurel Hedare’ı canlandıran Sharon Stone, Halle Berry’nin şirketin sırlarını duyurmasına izin vermez ve Berry’yi öldürtür. Berry’nin karakteri Mısır Mau kedisi tarafından tekrar canlandırılır ve kedi benzeri yetenekler kazanır. Bundan sonrasında Kedi Kadın şirketin yaptıklarını ortaya çıkarmaya ve intikam almanın peşine düşer.

Kedi Kadın, 100 milyon dolarlık bütçesine rağmen dünya çapında 82 milyon dolar hasılat elde etti. En Kötü Film, En Kötü Kadın Oyuncu, En Kötü Yönetmen ve En Kötü Senaryo dallarında Altın Ahududu Ödülleri kazandı. Berry, Altın Ahududu Ödülünü kabul edip, ödül töreninde de sahneye çıktı. Güzel aktris ödül töreni için de şunları söyledi:

“Yapılan eleştirilerin bazılarında başarısızlık tamamen bana yüklenmişti. Yine de siyahi bir kadın olarak olumsuzlukları sırtımda taşımaya, savaşmaya, akıntıya karşı tek başına yüzen bir balık olmaya alışkınım. Klişelere meydan okurum ve hiçbir yol yokken yol açmaya da alışkınım. Gidip Altın Ahududu Ödülünü aldım. Kendime güldüm ve yoluma devam ettim. Bu beni raydan çıkarmadı. Çünkü hayatım boyunca mücadele ettim. Sonuçta benim dünyamı durdurmayacak ya da beni yapmayı sevdiğim şeyi yapmaktan alıkoymayacaktı.”

Apple App Store’da Korsan Uygulama Yayınladı