Halide 2.5 güncellemesi iPhone’lar için fotoğrafçılık modu getiriyor

t1

Halide Camera dün tüm iPhone modellerinde makro modunu etkinleştiren 2.5 sürüm numarasıyla yeni bir güncelleme yayınladı

Halide 2.5 sürüm ile gelen özelliğe Nöral Makro adı verilir ve uygulama içi odak modundan erişilebilir. Mod etkinleştirildiğinde, uygulama otomatik olarak en az odak uzaklığına sahip merceği seçecek ve nesneye mümkün olduğunca yaklaşmak için üstüne 2x dijital zum uygulayacaktır. Ancak dijital yakınlaştırma her zaman kalite kaybına yol açtığından Halide, kaybolan ayrıntıları geri yüklemek için iPhone 8 ve sonraki sürümlerde bulunan sinir motorunu kullanıyor. Daha da yakınlaşmak isterseniz uygulama 3x yakınlaştırmaya bile izin veriyor.

Sonuç, yalnızca üstün bir yakın çekim değil, aynı zamanda minimum kalite kaybı olan bir görüntüdür. Mod, 4K çözünürlükte JPEG görüntüleri çekiyor.

Halide 2.5 güncellemesi iPhone'lar için fotoğrafçılık modu getiriyor

Ama belki de en iyi yanı, 2x ve 3x yakınlaştırmaların yalnızca görüntüye uygulanan düzenlemeler olmasıdır. Bu nedenle, onları geri almak isterseniz, Fotoğraflar uygulamasına gidebilir, fotoğrafı düzenleyebilir ve Geri Yükle’ye basabilirsiniz.

Bununla birlikte, Halide Sinir Makro modu, iPhone 13 Pro/Pro Max’te açıkça farklı çalışıyor . Bunun nedeni, uygulamanın cihazda bulunan ultra geniş lensin doğal makro işlevselliğinden kolayca yararlanabilmesidir. Bu mod kullanılarak çekilen fotoğrafların, varsayılan Kamera uygulamasıyla çekilenlerden bile daha iyi olduğu söyleniyor. Halide , aylık 9,99 ABD doları tutarında bir abonelikle App Store üzerinden indirilebilir. Ayrıca 49,99 $ karşılığında bir kerelik satın alma yoluyla da kullanılabilir. Halide 2.5, mevcut aboneler için ücretsiz bir güncelleme olduğunu söyleyelim.

Samsung, Galaxy Z Fold3 Wooyoungmi Edition’ı tanıtabilir