Half Life 3 ne zaman çıkacak? İşte son söylentiler

Half Life 3 575

Valve’in efsane serisi Half Life’ın yeni oyunu ne zaman çıkacak? Bilindiği üzere Half Life 2 sonrasında Episode 1 ve 2 yayınlanmıştı. Episode 3’ü beklerken Half Life serisinden ses seda kesildi. Belki de bu derin sessizlik Half Life 3’e işaret ediyordur.

Half Life 3 ne zaman çıkacak? İşte son söylentiler. Oyun dünyası çok uzun bir süredir yeni Half Life oyununu bekliyor. Hatırlanacağı üzere Half Life 2‘de hikaye tam anlamıyla bitmemişti. Zaten bu yüzden Half Life 2 Episode 1 ve Episode 2 çıktı. Aslında Valve’in planı Episode 3 ile birlikte Half Life 2’nin hikayesini nihayete erdirmekti. Fakat bu da olmadı. HL 2 Episode 3 geliştirme aşamasındayken yapımı iptal edildi.

Half Life Alyx 9

Bu durum Half Life Episode 3‘ün yerine direkt olarak Half Life 3’ün geleceği şeklinde yorumlandı. Lakin yıllardır beklenen HL 3 şimdiye kadar gelmedi. Onun yerine geçtiğimiz yıl spinoff tadında bir deneyim sunan Half Life Alyx yayınlandı.

half life alyx 1

Half Life 3 ne zaman çıkacak? İşte son söylentiler

Bir süredir pandemi nedeniyle Yeni Zelanda’da bulunan Valve patronu Gabe Newell bir televizyon programına konuk oldu. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere Newell’a Valve’in hali hazırda yeni bir oyun üzerinde çalışıp çalışmadığı soruldu.

Half-Life: Alyx

Newell Valve’in şu anda birden fazla yeni oyun üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki süreçte daha fazla oyun çıkaracaklarını söyledi. Üstelik çıkacak olan yapımlardan bazıları hikaye modu ile ön planda olan yapımlar olacakmış.

Bu da direkt olarak akıllara Half Life 3‘ü getirdi. Yoksa Valve yıllar sonra HL 3’ü geliştmeye mi karar verdi? Bunu muhtemelen önümüzdeki süreçte göreceğiz.

PUBG 2 geliyor! İşte yeni battle royale oyunu