2020 yılının en çok beklenen 5 oyunu

half life alyx 1

#İŞBİRLİĞİ

2020 yılı oyun sektörü açısından heyecan verici bir sene olacak. Peki 2020 yılının en çok beklenen 5 oyunu hangisi? İşte konu hakkındaki detaylar.

Daha önce de pek çok defa dile getirdiğimiz üzere 2020 oyun sektörü açısından hayli kritik bir yıl olacak. Bu durumun temel nedeni ise yeni nesil konsolların bu senenin sonlarına doğru raflardaki yerini alacak olması.

Malum, hali hazırda Microsoft yeni nesildeki konsolu Xbox Series X’i tanıtmıştı. Sony ise önümüzdeki dönemde yeni nesil PlayStation konsolu PS5 ile oyun severlerin karşısına çıkacak.

Microsoft ilk etapta Xbox Series X için özel oyun gelmeyeceğini açıklamıştı. Yani Xbox Series X’in çıkışında konsola özel oyunlar yer almayacak.

Fakat Sony cephesi bunun tam zıttı bir açıklamayla PlayStation 5’in çıkışında bir dizi özel oyunun yer alacağını belirtmişti.

PlayStation 5 mi Xbox One Series X mi?

Şimdilik PlayStation 5’in hangi özel oyunlara gebe olduğunu bilmiyoruz. O yüzden 2020 yılının en çok beklenen 5 oyunu listemize bu oyunları dahil edemedik. Fakat yeni bir God of War ya da bir Uncharted oyunu olsaydı listeye en baştan dahil olabilirdi.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bahse konu listemizle başbaşa bırakalım.

2020 yılının en çok beklenen 5 oyunu

The Last of Us Part 2

Kuşkusuz 2020’nin en çok beklenen oyunlarından birisi de PlayStation 4’e özel olarak satışa sunulacak olan The Last of Us Part 2 olacak. Uzun bir süredir geliştirme aşamasında bulunan yapım 29 Mayıs’ta oyun severlerin beğenisine sunulmuş olacak.