Elektrikli kaykaylar yanmaya başladı!

hoverboard yangin

Son aylarda oldukça popülerleşen elektrikli kaykaylardan kötü haberler gelmeye başladı. Dünyanın farklı bölgelerinden yanma ve patlama şikayetleri dikkat çekiyor. Detayları haberimizde.

hoverboard-yangin

Hoverboard olarak tanımlanan elektrikli kaykaylar son aylarda oldukça popüler hale geldi. Özellikle Amazon.com’da satışa çıkmasıyla ABD ve İngiltere gibi ülkelerde trend haline gelen ürünler, çocuklar ve gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Ancak bu durum uzun süre devam etmeyebilir.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’de şimdi ise ABD’den gelen haberlere göre elektrikli kaykayların pilleri oldukça kalitesiz. Bu sorun sebebiyle cihazlar şarj olurken veya siz üzerindeyken yanmaya başlıyor. Yanma başladıktan sonra beraberinde ufak patlamalar yaşanıyor. Cihazın içerisindeki pil hücreleri ayrı ayrı patlamalara sebep oluyor. Bu patlamalar tabii ki bir bomba etkisi göstermiyor ancak yangının etrafa saçılmasına çanak tutuyor.

Aşağıdaki videoda hoverboard cihazı şarj olurken odası yanan bir çocuk ve hoverboard sürerken ayaklarının altında alev alan bir kullanıcıyı görebilirsiniz. Yetkililer sadece kaliteli ve güvenlik sertifikalarına sahip ürünlerin tercih edilmesini, bu cihazların şarj olurken göz önünde olması öneriyor.

Yeni Apple Watch için şaşırtan patent!