Guinness rekorlar kitabına giren ilginç bir olay İstanbul’da yaşandı

Guinness rekorlar kitabına giren ilginç bir olay İstanbul'da yaşandı

Yemenli bir adam, dört yumurtayı devirmeden üst üste koymayı başararak kendi Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı. Bu ilginç olayın yaşandığı yer ise İstanbul. İşte detaylar.

İlk kez üç yumurtayı üst üste koyarak rekor kıran Muhammed Muqbel, İstanbul’da bu sefer dört yumurtayı devirmeden üst üste koyarak kendi Guinness rekorunu kırdı. Muqbel, başarının göründüğünden daha zor olduğunu söyledi. Guinness Dünya Rekorları’na verdiği demeçte, “Dünyadaki pek çok kişi, dengeleme ile ilgili zorluğu fark etmekte başarısız oluyor” dedi. “Dengeleme işi basit gözükse de aslında yüksek düzeyde odaklanma nedeniyle vücudunuza zarar verir.” Rekor kıran genç dengelemenin “muazzam bir sabır, odaklanma ve sakinlik” gerektirdiğini söyledi. Sözlerine “Denemenin en zor kısmı, benzersiz şekli ve dokusu nedeniyle her yumurta için ağırlık merkezini bulmaktı” ifadelerini ekledi.

Guinness rekorlar kitabına giren ilginç bir olay İstanbul'da yaşandı

Muqbel, genç yaşta dengeleme yeteneği olduğunu keşfettiğini söyledi. Kendimi hırslı bir insan olarak görüyorum ve bir gün yeteneklerimi tüm dünyaya sergilemeyi hedefliyorum” dedi. “İki rekor kırmak bir lütuf oldu ve gelecekte daha fazlasını denemek için sabırsızlanıyorum.” Guinness’in rekorlar kitabına girmek için artık görülmemiş şeyler deneniyor diyebiliriz. Yumurtaları devirmeden üst üste dizmek de aynı şekilde bir eylem. Şaşırtıcı olan ise bu eylemi gerçekleştirmek için harcanan zaman ve emeğin çok yüksek olması. Rekor kıran Muqbel daha fazlasını da denemeye kararlı.

Ferrari otomobiller akıllanmaya başlayacak: Teknoloji ve tasarımın birleşmesi