Hayatı boyunca 34.000 Big Mac yiyen adam rekor kitabına girdi

Hayatı boyunca 34.000 Big Mac yiyen adam rekor kitabına girdi

Guinness Dünya Rekoru kitabında ilginç bir durum daha yerini aldı. İşte tüm detaylar.

Don Gorske isimli 70’li yaşlarındaki adamın her gün Big Mac hamburgeri yeme alışkanlığıyla uzun uzun yaşayacağına dair pek umut yoktu. Ancak Bid Mac hamburgeri alımını günde iki kere yiyerek öğünlerinde patates kızartmasını atlamak ve egzersiz için günde altı mil yürümek gibi adımlarla hem bu yaşına kadar geldi hem de rekor kırdı. Hayatı boyunca yediği Big Mac’lerin çoğu ile 34.000 rakamını aşarak Guinness rekor kitabına girdi.

Hayatı boyunca 34.000 Big Mac yiyen adam rekor kitabına girdi

70 yaşındaki Gorske, Perşembe günü, “Birçok kişi şimdiye kadar öldüğümü düşünüyordu” dedi. “Ama bunun yerine… Guinness Dünya Rekorları’nın uzun süredir devam eden rekor sahiplerinden biri oldum, bu benim için oldukça hoş” ifadelerini kullandı. Uzmanlar, McDonald’s da dahil olmak üzere düzenli olarak fast food tüketmenin kilo alımına, obeziteye, kalp hastalığına ve diğer sağlık sorunlarına katkıda bulunabileceğini, çünkü öğünlerin yoğun bir şekilde kalori, sodyum, şeker ve yağla dolu olduğunu söylemesine rağmen 70 yaşını aşan adam şaşırtıcı bir şekilde sağlıklı.

Big Mac yiyerek rekor kırdı

Gorske, Big Mac’lerle olan aşk ilişkisinin, 17 Mayıs 1972’de ilkini yer yemez başladığını anlattı. “O anda, ‘Muhtemelen hayatımın geri kalanında bunları yiyeceğim’ dedim.” Menüleri yemekle kalmayıp, menülerin kartonlarını da saklayan adam oldukça şaşırttı. Yine de siz siz olun bu kadar fast food tüketmeyin.

DEATH AND OTHER DETAILS, TÜM BÖLÜMLERİYLE DISNEY+’TA